Globovci II.OŠ Čakovec i mladi SDP-a Pribislavec obilježili Dan planeta Zemlje

Edukativnim radionicama, izlaganjem i raspravom obilježen je Dan planeta Zemlje u suradnji učenika GLOBE programa II. OŠ Čakovec i mladih SDP-a Općine Pribislavec. Osnovni cilj i poruka radionica bila je uporaba platnenih vrećica umjesto plastičnih.

Voditeljica GLOBE programa Biljana Forgač integrirala je sadržaje u šest radionica koje su vodili najmlađi učenici GLOBE programa. Realizaciji se pridružila i učiteljica Ivana Jambrošić.

Istaknute su negativne posljedice uporabe plastičnih vrećica za ekosustav čitavog planeta.

Praktičnom igrom demonstrirani su sortiranje smeća u odgovarajuće kontejnere, djelovanje slojeva i strukture tla na prirodno pročišćavanje pitke vode i učinkovitost energetske kuće u očuvanju energije. Ekološkom pričom o važnosti šuma i močvara u svijetu naglašena je poruka očuvanja našeg plavog planeta i održivog razvoja.

Radionicama su se priključili roditelji i djedovi. Svojim iskustvom i znanjem doprinijeli su uspješnoj realizaciji cilja radionica.

Nakon aktivnog proučavanja sadržaja i rješavanja zadataka radionice su valorizirane izlaganjem i konkretnim prijedlozima i zaključcima svake radne skupine. Zaključeno je da je potrebno više edukacije o spomenutim akcijama i primjena naučenog u svakodnevnom životu jer je to jedini način očuvanja našeg životnog prostora.

Ugodno druženje, učenje i izmjena iskustava najmlađih, mladih i zrele generacije pokazatelj su da zajedničkim djelovanjem možemo utjecati na podizanje ekološke svijesti u svojim lokalnim zajednicama na globalni način.

Najnovije