Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
OŠ PRIBISLAVEC Mali ekolozi i eTwinneri obilježili Dan planeta Zemlje

OŠ PRIBISLAVEC Mali ekolozi i eTwinneri obilježili Dan planeta Zemlje

Učenici Osnovne škole Vladimira Nazora Pribislavec i ove su godine aktivno sudjelovali u aktivnostima povodom Dana planeta Zemlje koji se diljem svijeta obilježavao 22. travnja. Polaznici izvannastavnih aktivnosti Mali ekolozi (3. a razred, učiteljica Milica Vadlja) i eTwinneri (4.a razred, učiteljica Iva Naranđa) organizirali su nekoliko događanja u našoj školi.

Prvo događanje bila je prezentacija međunarodnog eTwinning projekta Let's do compost! koja je održana u petak, 20. travnja 2018. u holu škole, za učenike trećih i četvrtih razreda i njihove razrednice uz prigodno uređen pano na kojem su istaknuti neki od mnogobrojnih radova naših partnera iz Rumunjske, Grčke, Turske i Španjolske.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Slijedilo je obilježavanje Dana planeta Zemlje za sve učenike nižih razreda naše škole. U ponedjeljak, 23. travnja 2018. upoznali smo sve učenike nižih razreda s projektom kompostiranja.

Vrijedni Mali ekolozi izradili su plakate kako bi podučili svoje prijatelje i prezentirali im što mogu, a što ne mogu stavljati u kompost. Detaljnije su ih upoznali s kantom za bio-otpad gdje mogu ostavljati ostatke voća. 

Nakon toga svi su učenici razredne nastave uz pomoć svojih učiteljica očistili školski okoliš i pri tome sakupili razne vrste otpada, ponajviše plastike. Budući da je ovogodišnja tema Dana planeta Zemlje upravo 'Kraj plastičnom onečišćenju' (End Plastic Pollution), učenicima je ovom akcijom posebno skrenuta pozornost na problem zagađenja okoliša plastičnim materijalima te su potaknuti na promjene u ponašanju prema plastici.

Nadalje, eTwinneri su izradili edukativnu igru o kompostiranju koju će idući tjedan odigrati s učenicima 3. a razreda i podijeliti s eTwinning partnerima. Uređen je i eTwinning kutak u informatičkoj učionici gdje su izloženi neki od učeničkih radova.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!