MLADI MATEMATIČARI

ČESTITAMO Uspješan završetak školske godine za matematičare I. osnovne škole Čakovec

Školska godina 2023./2024. je za I. osnovnu školu Čakovec bila iznimno uspješna, a posebno su se istaknuli matematičari koji su tijekom godine ostvarili brojne uspjehe

Naši učenici su sudjelovali na školskim, županijskim, regionalnim i državnim natjecanjima iz matematike, gdje su pokazali zavidno znanje i vještine.

Jedan od prvih događaja bio je Sudoku natjecanje, koje je okupilo učenike svih uzrasta.

Natjecanje je potaknulo logičko razmišljanje i razvoj kognitivnih procesa poput pamćenja i razumijevanja. Najuspješniji su se plasirali na regionalno, a zatim i državno natjecanje.

Na školskom natjecanju u matematici sudjelovao je učenik gotovo iz svakog razreda Škole, najbolji su nastavili natjecanje na županijskoj razini gdje su popunili prve retke rang lista, a možemo se pohvaliti i s dva sudionika državnog natjecanja.

Učenici su također sudjelovali u ekipnim natjecanjima Mathema i Mat liga gdje su kroz timski rad i suradnju rješavali složene matematičke zadatke i također ostvarili sjajne rezultate i plasirali se među najbolje škole u regiji. Sudjelovanjem u Atom ligi pokazali su svoju izvrsnost i u prirodoslovnim predmetima.

Ovi uspjesi ne bi bili mogući bez predanog rada i truda naših učitelja matematike, koji su učenicima pružali neizmjernu podršku i vodstvo. Redovite pripreme, dodatni sati i individualni pristup svakom učeniku doprinijeli su ovim iznimnim rezultatima.

Sudjelovanje u matematičkim projektima također nije strano našim matematičarima. Večer matematike, koja se tradicionalno održava svake godine, okupila je učenike, roditelje i učitelje u zajedničkom druženju uz matematičke igre i zadatke.

Cilj ove večeri je popularizacija matematike i pokazivanje njezine primjenjivosti u svakodnevnom životu.
Povodom Dana škole, organizirane su matematičke igre koje su uključivale učenike svih razreda. Ovaj događaj potaknuo je interes za matematiku kroz zabavne i edukativne aktivnosti.

Završetak školske godine obilježen je svečanom dodjelom priznanja najboljim učenicima i učiteljima. Naši matematičari su pokazali izniman talenat i trud, a njihovi rezultati su ponos cijele Škole. Uz podršku učitelja, roditelja i lokalne zajednice, vjerujemo da će i sljedeće godine nastaviti nizati uspjehe.

Zahvaljujemo se i osnivaču Škole, Gradu Čakovcu, koji je prepoznao važnost ulaganja u obrazovanje i kontinuirano podržava naše učenike i učitelje. Čestitamo svim učenicima i želimo im puno sreće i uspjeha u nadolazećim izazovima!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije