NAŠI UČENICI

FOTO/VIDEO Održano učeničko glazbeno natjecanje ‘Najglas- High school voice’, evo pobjednika

Jučer je 'Najglas' u Čakovcu okupio mlade glazbene nade

U organizaciji međimurskih srednjih škola jučer je u dvorani Graditeljske škole održano – poslije mnogo godina obnovljeno – glazbeno natjecanje Najglas, High School Voice.

Učenica Ekonomske i trgovačke škole Kiara Cenko svojom je moćnom izvedbom pjesme „Creep“ osvojila drugo mjesto, a izvrstan je bio i maturant Karlo Lesar koji je pjesmom „Pokaži mi što znaš“ doista pokazao kako se sa srcem pjeva.

Za nastup ih je pripremila profesorica Iva Novak koja je i sama na pozornici zapjevala s kolegama iz ostalih škola.

Događaj ima i dobrotvorni značaj: škole su se pridružile humanitarnoj akciji za maturanticu ETŠ-a i parasportašicu Karlu Hergotić. I ona se, uz potporu svoje razrednice Nikoline Drvenkar-Fučko, predstavila na pozornici i istaknula da će joj nove proteze umnogome olakšati kretanje.

Donacije se mogu uplatiti na račun: IBAN HR5923900011500276469.

Program su vodili učenica ETŠ-a Sara Pokrivač i učenik Gimnazije Josipa Slavenskog Vito Vukoja, a za nastup ih je pripremila profesorica Gordana Lovrečić.

Zlatni je kipić Najglasa za izvedbu Sinatrine pjesme „My Way“ dobio Noel Špoljarić, a treće je mjesto osvojio Lucijan Novak pjesmom „Kad mi dođeš ti“, obojica iz Tehničke škole.

Međimurski srednjoškolci svojim su High School Voicem dobili priliku da međusobno pokažu kako vole pjevati i da iskuse pjevački javni nastup.

Usto, kako je istaknula pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Nives Kolarić Strah, humanitarnom dimenzijom srednje škole i mladi ljudi pokazuju koliko im je važno djelovati u zajednici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije