dobrotvorna svrha

HUMANITARNA NOTA NAJGLASA Prihod od glazbenog spektakla za proteze Karli Hergotić

Međimurske srednje škole odlučile su obnoviti tradiciju svakogodišnjih zajedničkih glazbenih događanja

 Najglas godine 2024. sa, za naše vrijeme uobičajenim – engleskim podnaslovom, održat će se u četvrtak u 12 sati u dvorani Graditeljske škole u Čakovcu.

Prema riječima incijatora, profesora glazbene umjetnosti iz Gimnazije Josipa Slavenskog Damira Rodigera, očekuju nas vrhunski nastupi fantastičnih pjevača, po dva iz svake međimurske srednje škole. U žiriju su profesionalni glazbenici,  koji nisu iz Međimurja kako bi bili što nepristraniji.

Prihod od glazbenog spektakla ide u dobrotvornu svrhu:  namijenjen je parasportašici – maturantici Ekonomske i trgovačke škole Karli Hergotić. Ovoj izvrsnoj učenici, mladoj djevojci s mnogobrojnim raznovrsnim interesima, trebaju visokokvalitetne proteze koje će joj olakšati kretanje: „Prije nesreće trenirala sam atletiku, a sada se bavim košarkom u kolicima te sam također članica hrvatske ženske reprezentacije sjedeće odbojke. Uoči odlaska na studij potrebne su mi nove proteze jer ću biti pokretnija, moći ću duže stajati i hodati.“ Najglas se tako pridružuje velikoj humanitarnoj akciji koju za Karlu iz Dunjkovca organizira Općina Nedelišće, na poticaj Ekonomske i trgovačke škole. 

Graditeljska škola priredila je prostor, pozornicu i u svojim kreativnim radionicama izradila keramičke kipiće za prva tri mjesta. U publici se očekuje dvije i pol tisuće srednjoškolaca, a svi, koji žele doživjeti mlade međimurske glazbene nade, dobrodošli su na Najglas, međimurski High School Voice

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije