svaka čast

OŠ GORNJI MIHALJEVEC Leoni Petričević državna je viceprvakinja u poznavanju Njemačkog jezika

Učenica 8. razreda OŠ Gornji Mihaljevec Leoni Petričević sudjelovala je na 30. državnom natjecanju učenika u poznavanju Njemačkog jezika i osvojila drugo mjesto u jakoj konkurenciji

Pravo sudjelovanja na državnom natjecanju je stekla nakon što je na županijskoj razini zauzela prvo mjesto. Državno natjecanje se održalo u Požegi od 10.-12. travnja 2024. a škola domaćin je bila OŠ Antuna Kanižlića u Požegi.

Leoni je bila jedna od 14 učenika osmih razreda kojima je Njemački jezik 1. strani jezik, odnosno uče ga od prvog razreda osnovne škole. Ispit se sastojao od tri djela: pisanja sastavka na određenu temu, slušanja i čitanja s razumijevanjem i usmenog djela (monolog – mišljenje o nekoj zadanoj temi, razgovor s učenicima u grupi i s članovima državnog povjerenstva).

Na pisanom djelu ispita Leoni je osvojila 53 od maksimalnih 60 bodova, dok je na usmenom djelu ispita dobila maksimalnih 30 bodova i tako sa 83 boda osvojila drugo mjesto u državi. Vrijeme koje nismo proveli na natjecanju iskoristili smo za razgledavanje grada i druženje s vršnjacima i kolegama učiteljima, pa su sklopljena i neka nova prijateljstva.

Njezina mentorica na županijskom i državnom natjecanju je bila Marta Lončar-Vinković, a dio priprema za školsko i županijsko natjecanje je s Leoni održala i učiteljica Jasmina Tuksar.

-Malo je nedostajalo za prvo mjesto, no moramo spomenuti da je ovo za Leoni bilo prvo natjecanje u životu, a prema pokazanom znanju vjerujemo da je ovo samo početak. – kažu iz škole.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije