erasmus projekt

I. OŠ ČAKOVEC Učitelji i učenici proveli tjedan dana u Bugarskoj

Učitelji i učenici I. osnovne škole Čakovec sudjelovali su od 1. do 8. listopada 2022. godine na drugom sastanku u sklopu Erasmus+ projekta Struggle Against Values Extinction u gradu Vraca u Bugarskoj, a domaćin je bila škola SU "Otec Paisii"

Glavni cilj projekta je da učenici i učitelji upoznaju i vrednuju svoj lokalni identitet, tradiciju, kulturu i svaki aspekt svoje baštine, istovremeno promičući svijest da su dio šireg kulturnog okvira koji je prepun raznih naroda, tradicija i kultura koje također treba poštovati. Partneri u projektu su uz Hrvatsku još i Bugarska, Rumunjska, Italija, Portugal i Turska.

Radni tjedan mobilnosti protekao je aktivno i radno. Svi sudionici, učenici i učitelji, sudjelovali su u mnogim radionicama te upoznali bugarske glazbene instrumente i okušali se u bugarskom narodnom plesu, izradili vlastite narukvice za sreću i realizirali ostale etnološke projektne aktivnosti i zadatke. Također, posjetili su i nekoliko etnografskih muzeja, spilju, samostan i prošetali predivnim prirodnim krajolikom koji okružuje grad Vracu.

Svi su imali prilike upoznati bugarski način života, radne navike, običaje i tradiciju te su postali svjesni razlika između ljudi, kultura i navika. Stekli su nove prijatelje i poznanstva koja će produbiti kada svi partneri posjete našu državu i našu školu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije