MATURANTI

ISPIT ZRELOSTI 3. SK razred Srednje škole Prelog: Prednjače u vještinama, ali i glupiranju

Razrednica tog svestranog razreda je Snježana Janković

Iako se činilo da će tri godine srednjoškolskog obrazovanja trajati vječno, učenici i maturanti 3. SK razreda Srednje škole Prelog u zanimanju slastičar i konobar se slavodobitno približavaju zacrtanom cilju. U prvi razred krenulo je 15 učenika, no danas ih je ostalo 11 najboljih, 7 slastičara i 4 konobara u šarenom sastavu djevojaka i mladića.

U školi slove kao vrstan razred po znanju i vještinama, no ne zaostaju niti u glupiranju i izvlačenju iz svega što se može. U sklopu projekta Erasmus +  učenice Sara Bočkor i Marta Strbad provele su proljetos 3 tjedna na egzotičnom otočju Tenerife gdje su imale priliku i čast praktično učiti od najboljih slastičara i ugostitelja zemlje domaćina.  Izuzetne sposobnosti, vještine i snalažljivost odveli su Dorijana Bogdan, Matea Blažon, Saru Bočkor i Martu Strbad ljetos i na Mali Lošinj gdje su imali privilegiju i čast upoznati način rada u hotelima s pet zvjezdica turističkog kompleksa Jadranka.

Ova nadasve uspješna suradnja dovela je do stipendiranja ovih mladih virtuoza kao i osigurano radno mjesto nakon završene srednje škole što je u današnje vrijeme neprocjenjivo. Čestitamo! Sudjelovali su na mnogim natjecanjima i revijalnim smotrama. U organizaciji Regionalnog centra kompetentnosti Re-Ce-Za u Termama Tuhelj Srednju školu Prelog dostojno su predstavili učenici Luka Tomašić  u disciplini Utrka konobara, Posluživanje jela i otvaranje vina (1. mjesto) te Sara Bočkor u disciplini Priprema tradicionalne slastice – Međimurske gibanice (4. mjesto).

Učenici Dorijan Bogdan i Marta Strbad predstavljali su na državnoj smotri u Splitu tradicionalnu slasticu Priločki klecinprot pod nazivom Kako su jeli naši stari. Razrednica tog svestranog razreda je Snježana Janković, a maturanti 3.SK razreda su Mateo Blažon, Sara Bočkor, Dorijan Bogdan, Antonio Črnila, Sanja Erdelji, Felice Hasan, Kolarić Tina, Viktorija Novak, Anamari Savanović, Marta Strbad i Luka Tomašič.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije