Erasmus+ program

GOSPODARSKA ŠKOLA ČAKOVEC Nastavnice Ana-Marija Bogdanović i Željka Mihalic boravile u Poljskoj

Nastavnice su u Poljskoj boravile u sklopu projekta u koji će se uključiti učenici i nastavnici iz Poljske, Hrvatske, Rumunjske, Portugala i Italije

S početkom školske godine 2019./2020. Gospodarska škola počela je s provođenjem nekoliko novih projekata. Jedan od njih je “I am proud to be European”, projekt odobren u sklopu Erasmus+ programu, od strane Nacionalne agencije za mobilnost i programe EU.

Glavni cilj projekta je promoviranje manje poznatih lokalnih kulturnih zanimljivosti. Provodit će ga učenici i nastavnici iz Poljske, Hrvatske, Rumunjske, Portugala i Italije.

Zadatak učenika i nastavnika je da kroz projekt pronalaze manje poznata mjesta koja bi mogla postati  atraktivna lokalnom stanovništvu, ali i turistima te da promoviraju kulturno nasljeđe svojeg kraja, ali i da upoznaju i prihvate razlike i sličnosti vezane uz povijest, kulturu i običaje drugih zemalja partnera na projektu. Osim promocije lokalnih zanimljivosti učenici i nastavnici će imati prilike poboljšati jeziče kompetencije, poboljšati svoja znanja u upotrebi modernih tehnologija kroz upotrebu novih web alata te raditi na tzv mekim kompetencijama – komunikaciji i sposobnosti rada u grupama. 

Na prvom sastanku u sklopu projekta održanom u poljskom gradiću Przemyslu sudjelovale su nastavnice AnaMarija Bogdanović i Željka Mihalic. Od 19. do 22. studenog prošle su kroz nekoliko seminara i radionica. Učenici tamošnje gimnazije organizirali su šetnju kroz grad i upoznali goste sa znamenitostima svojeg grada. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije