PLEMENITA AKCIJA

HUMANA GESTA NAŠIH MEĐIMURACA U OŠ Ivanovec skupljali novac za djecu Afrike

Osnovna škola Ivanovec već je desetak godina uključena u inicijativu 'Škole za Afriku'

Ova inicijativa UNICEF-a pokrenuta je s ciljem ostvarivanja prava na obrazovanje najranjivije djece Afrike. Važnost ostvarenja ove misije za djecu globalno je prepoznata pa tako u prikupljanju pomoći sudjeluje 27 zemalja.

Svake se godine tisuće dobrih srdaca u svijetu i kod nas otvara za pomoć najpotrebnijima. OŠ Ivanovec potaknula je i svoje suradnike da budu jači u ostvarenju ovog plemenitog cilja. S njima djeluje župa i župljani, mjesni odbor, mještani, OPG-ovi, udruge te roditelji koji pomažu u aktivnostima.

I ove su godine 13. listopada 2019. godine prigodom obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje na nedjeljnoj svetoj misi i nakon nje zajedničkim snagama prikupili novčana sredstva za djecu Afrike. Vrijedne ruke mama, baka i učenika škole ispekle su fine kolače koje su u školi spremili u paketiće.

– Uz svoje već nabrojene suradnike imali smo štandove u župnom dvoru te smo prikupili zahvalne donacije. Rezultati ostvarivanja prava svakog djeteta na obrazovanje daje nam poticaj da svake iduće godine budemo još složniji i provedemo još uspješniju akciju. Ove smo godine usmjereni na pomoć državi Madagascar. Činimo dobro zajedno, kažu nam iz OŠ Ivanovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije