FANTASTIČAN USPJEH

BRAVO! Mladi prirodoslovci zlatni u Bjelorusiji, među njima i Magdalena Žokalj iz čakovečke Gimnazije!

Naš tim osvojio je zlatnu medalju podijelivši prvo mjesto s Novim Zelandom

U Minsku, glavnom gradu Bjelorusije, proteklih se nekoliko dana održavao Međunarodni turnir mladih prirodoslovaca, a veliko finale održano je u petak, 23. kolovoza.

Dio hrvatskog tima bila je i učenica čakovečke Gimnazije Josipa Slavenskog MagdalenaŽokalj, a ostatak tima činili su Andrej Todić (kapetan), Marita Machata, Rea Pešušić, Dora Špoler, Marko Drozdek, Zoe Jelić Matošević (voditeljica), Elena Lukačević (voditeljica) i Domagoj Pluščec (voditelj).

Iz Minska stižu sjajne vijesti jer su naši učenici osvojili zlato! Naš tim osvojio je zlatnu medalju podijelivši prvo mjesto s Novim Zelandom, a srebro je pripalo Švicarskoj. Ovo je peta uzastopna medalja naših učenika u pet godina sudjelovanja na ovom natjecanju te drugo osvojeno zlato.

– Pucamo od ponosa i veselja, naša je Magdalena Žokalj s hrvatskom ekipom osvojila zlatnu medalju na Međunarodnom turniru mladih prirodoslovaca (IYNT) u Minsku! Iskrene čestitke svima, i učenicima i profesorima, koji su dio ovog fantastičnog uspjeha! Izvrsna je to motivacija za još ljepši i uspješniji početak nove školske godine! – poručili su iz čakovečke Gimnazije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije