PRIZNANJE ZA ŠKOLU

U TOP 20 Čakovečka Gimnazija na popisu škola koje su upisali najbolji osmaši

Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec se na popisu našla s dva svoja smjera. Popis je napravljen po prosjeku bodova upisanih osmaša

Prirodoslovna gimnazija uz skupinu predmeta na stranom jeziku smjer je Prirodoslovne škole Vladimira Preloga u Zagrebu gdje je prosječni broj upisanih 80,5. To je najviši prosječni broj bodova upisani u neki gimnazijski program u Hrvatskoj na ovogodišnjim upisima u srednje škole, piše portal Srednja.hr.

20 gimnazija koje su upisali najbolji osmaši

Po prosjeku bodova upisanih osmaša ova škola zauzima i drugo mjesto u tablici 20 najboljih. Prosjek bodova osmaša upisanih u program prirodoslovne gimnazije u Prelogu iznosi 80,44. Na trećem mjestu škola koje su upisali najbolji osmaši nalazi se XV. gimnazija Zagreb, točnije tamošnji program prirodoslovno-matematičke gimnazije. Prosjek bodova upisanih u tu školu iznosi 80,39. 

Na popisu se, iza nje, našla čakovečka Gimnazija Josipa Slavenskog i njezin smjer prirodoslovno-matematičke gimnazije s prosjekom od 80,34 bodova. Ista škola na popisu se još jednom naša u top 20, i to na desetom mjestu sa smjerom prirodoslovne gimnazije čiji prosjek bodova iznosi 79,97.

U nastavku je tablica s popisom škola koje izvode gimnazijski program s najvišim prosječnim brojem bodova učenika koji trenutačno ostvaruju pravo upisa u tom programu. Iz Ministarstva napominju da su u ovaj izračun bodova uključeni bodovi ostvareni temeljem zajedničkog elementa vrednovanja tj. uspjeha iz osnovne škole te eventualni dodatni bodovi ne uključujući izravan upis, piše portal Srednja.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije