PLESNA GRUPA OŠ JOŽA HORVAT KOTORIBA

RADOST U PLESU ‘Koreografija za pjesmu Mamma Mia nam je posebno prirasla srcu’

Okupila ih je učiteljica razredne nastave Adela Horvat. I ona se, kao nešto mlađa, bavila plesom.

Prije dvije godine na obilježavanju dana OŠ Jože Horvata Kotoriba niknule su kao ‘feniks iz pepela’, pobrale su za prezentirane ritmičke plesove iskreni i dugotrajni pljesak, a što se je ponovilo i na ovogodišnjoj proslavi.

No pljeskalo se lani njima i na mjesnim priredbama, a i nedavno na Danima šibe i ribe.

Tko su te djevojke ili djevojčice koje iz nastupa u nastup bilježe sve veću pozornost?

– Ritmička grupa OŠ Jože Horvata Kotoriba djeluje već dvije i pol godine. Prefeiramo razne vrste modernog plesa, street dance, hip-hop, suvremeni ples – opisuje rad svojih ‘curki’ njihova voditeljica Adela Horvat, učiteljica razredne nastave.

Dodaje kako njeguju ljubav prema svim tipovima glazbe te time razvijaju osjećaj za ritam, glazbu, pokret i timski rad.

>> Plesna skupina OŠ Joža Horvat Kotoriba

Voditeljica za njih još dodaje:

– Brojimo 13 stalnih aktivnih članica. Treninzi su nam puni igre, veselja, optimizma, radosti te sportskog duha. Ova školska godina bila je veoma uzbudljiva i aktivna, kao i svaka dosadašnja. Sudjelovale smo na FLASH move plesnom događaju u Čakovcu, nastupali smo za potrebe škole i mjesnog Društva Naša djeca te nastupom na Danima šibe i ribe.

Oduševile su posljednjom koreografijom.

– Ta koreografija na pjesmu “Mamma Mia” nam je posebno prirasla srcu jer smo se njome prvi put uključile u školski plesni virtualni show koji organizira Hrvatski školski sportski savez. To je natjecanje kojim se potiče sport i kretanje kod mladih kroz ples. Dokaz je naš prvi snimljen video za to natjecanje. Trebalo je puno truda, ambicije i upornosti. Sve se to lako odradi uz pozitivan smiješak i dobru volju – kaže uvijek nasmijana i puna optimizma njihova učiteljica kojoj danas naš portal čestita i njezin 39. rođendan.

Za potrebe portala odabrale su snimku s pozadinom košare – simbola Kotoribe.

Dolje su slijeva nadesno: Lana Volar, Lana Matulic, Sara Matulic, Saša Mlakar, Marija Nestić. Gornji red: Lucija Rebrek, Kiara Cenko, Adela Horvat, Hana Kalinić, Hana Sović, Matilda Hodak i Lana Horvat…

– Na fotografiji nedostaju dvije plesačice. Šteta! – kaže za kraj voditeljica Horvat.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije