Erasmus+ Young Entrepreneurs in Action

PRIZNANJE EU KOMISIJE Čakovečka I. Osnovna škola primila certifikat izvrsnosti u programiranju

Učiteljica informatike i voditeljica projekta stekla je titulu 'coding leading teacher', a škola je bogatija i za novi robotski komplet

Jedan od najvažnijih prioriteta u I. Osnovnoj školi Čakovec je kontinuirani razvoj digitalnih vještina učenika i učitelja. Digitalne vještine su ključne vještine za učenje, rad i aktivno sudjelovanje u društvu. Tome u prilog govori činjenica da 90% poslova podrazumijeva korištenje IKT.

Kako bi mogli aktivno sudjelovati, učiti i stvarati u digitalnom okružju, škola se redovito uključuje u projekte i inicijative na državnoj i međunarodnoj razini. I. osnovna škola Čakovec koordinator je u dvogodišnjem projektu Young Entrepreneurs in Action koji je financiran sredstvima Europske komisije iz programa Erasmus+ KA2.

Učenici, učitelji i stručni suradnici aktivno uče i stvaraju u međunarodnim timovima, razmijenjuju iskustva i primjere dobre prakse iz područja razvoja poduzetništva i vještina za buduća zanimanja. U njihovim aktivnostima im pomažu Hrvatski robotički savez i Školska knjiga koji su školi donirali Raspberry PI računala te održali niz radionica koje će omogućiti razvoj i kontinuirano poboljšavati digitalne vještine učenika i učitelja.

Aktivnosti su dio europske inicijative za promicanje programiranja i poboljšanje digitalnih vještina. Škola i projektni tim nagrađeni su priznanjem Europske komisije te im je dodijeljen Certifikat izvrsnosti u programiranju, učiteljica informatike i voditeljica projekta stekla je titulu Coding Leading Teacher, a školska družina robota bogatija je za robotski komplet Codey Rocky koje će doprinijeti ostvarenju misije i vizije škole.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije