OSVOJILI VRIJEDNE NAGRADE

FOTO Najuspješniji sudionici Eko kviza u Pre-komu učenici OŠ Martijanec, iza njih OŠ Prelog i OŠ Domašinec

Učenici su pokazali znanje u teoretskom dijelu kviza i odvajanju otpada. Najbolje tri ekipe osvojile su vrijedne nagrade - LED televizor, laptop i fotoaparat

Peti po redu edukativni Eko kviz ‘Ne dvoji nego smeće odvoji’ okupio je rekordan broj sudionika. U ponedjeljak, 6. svibnja u reciklažnom centru GKP PRE-KOM svoje znanje i vještine u natjecanju je pokazalo čak 13 osnovnih škola.

U pratnji mentora okupili su se brojni učenici sedmih razreda, predstavnici osnovnih škola s područja Grada Preloga, Općine Kotoriba, Donje Dubrave, Donjeg Vidovca, Svete Marije, Goričana, Donjeg Kraljevca, Belice, Dekanovca, Domašinca, Podturna, Martijanca i Pribislavca. Natjecanju je nazočio i gradonačelnik grada Preloga Ljubomir Kolarek.

– Nastojimo educirati mlade od što ranije dobi, pa je tako ovaj Eko kviz kod nas već postao tradicija u informiranju učenika. Provođenjem ovakvih aktivnosti djeca zaista nauče brojne zanimljive i korisne stvari, a s njima učimo i mi odrasli, naglasio je Kolarek.

>> Peti Eko-kviz u Pre-Komu okupio učenike 13 škola

U dvije faze Eko kviza provjereno je teoretsko znanje učenika te brzina i kvaliteta odvajanja korisnog otpada. Ovogodišnji kviz dio je projekta financiranog iz Kohezijskog fonda EU, stoga je za svaku školu osigurano 1.000,00 kuna za nadoknadu troškova prijevoza i sudjelovanja u kvizu.

Svi sudionici nagrađeni su zahvalnicom i čokoladom, dok su za najuspješnije i ove godine osigurane vrijedne nagrade. Tako su učenici OŠ Domašinec na trećem mjestu osvojili fotoaparat NIKON Coolpix B500, srebrni učenici OŠ Prelog osvojili su prijenosno računalo ACER ASPIRE, dok je prvo mjesto pripalo OŠ Martijanec koji su za trud i znanje nagrađeni LED TV LG dijagonale 55/139 cm.

Priznanja je uz gradonačelnika Kolareka dijelio direktor komunalne tvrtke Pre-Kom Siniša Radiković.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije