OŠ Tomaša Goričanca

MATHEMA David Horvat, Abel Baranašić i Maksim Juras sjajni na natjecanju iz matematike

Na natjecanju u Koprivnici su zauzeli odlično šesto mjesto od ukupno 49 ekipa trećih razreda

U petak, 12. travnja održana je Mathema u Koprivnici. To je ekipno natjecanje iz matematike za učenike osnovnih škola, srednjih škola te centara izvrsnosti. Organizator natjecanja je UMKOM (Udruga mladih koprivničkih matematičara).

Za učenike osnovnih škola natjecanje se održalo u OŠ “Braća Radić”, dok je domaćin srednjoškolcima bila Gimnazija “Fran Galović”  Koprivnica. Cilj ovog natjecanja je poticanje logičkog mišljenja i matematičkih sposobnosti kod učenika te popularizacija matematike.

Ove godine Mathema ima i međunarodni karakter jer su se osim učenika iz Hrvatske prijavile i ekipe iz Bosne i Hercegovine, Estonije. Cipra i Grčke. Tako je ove godine sudjelovalo više od 1200 zaljubljenika u matematiku.

I OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica imala je svoje predstavnike na natjecanju. To je bila ekipa najmlađih sudionika, učenika 3. razreda. Ekipu su činili David Horvat, Abel Baranašić i Maksim Juras, učenici 3.a razreda.

Dečki su zauzeli izvrsno šesto mjesto od ukupno 49 ekipa trećih razreda. Ekipu je vodila njihova učiteljica Ljiljana Rinkovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije