POSJET SRBIJI

UČENICI IZ ČAKOVCA U SUBOTICI Lijepa riječ, igra i prijateljstvo ne poznaju granice

Cilje je povezivanje hrvatske nacionalne manjine u Subotici s Hrvatima u Hrvatskoj radi očuvanja hrvatskog identiteta, njegovanja jezika i kulture

U okviru projekta ‘Lijepa riječ i prijateljstvo ne poznaju granice’, učenici i djelatnici  III. OŠ Čakovec od 3. do 5. travnja borave na kratkoročnoj razmjeni kod vojvođanskih Hrvata u Subotici.

Radi se o projektu koji povezuje hrvatsku nacionalnu manjinu u Subotici s Hrvatima u Hrvatskoj radi očuvanja hrvatskog identiteta, njegovanja jezika i kulture čiju je realizaciju podržala Međimurska županija i Grad Čakovec.

Četvero učenika osmog razreda III. OŠ Čakovec, Hana Miller, Vito Križaić, Ivano Čajić i Katarina Bartolić tako će ovih dana boraviti u obiteljima vojvođanskih Hrvata družeći se sa svojim vršnjacima, a prate ih ravnateljica III. OŠ Čakovec Nataša Hajdinjak, učiteljice Dijana Oreški Vidović i Katarina Pahek Čajić, školski knjižničar Dražen Ružić te zamjenik župana Josip Grivec.

Tijekom boravka u Subotici, učenici će sudjelovati u slamarskoj radionici i radionicama tradicijskog plesa i glazbe te posjetiti hrvatsku školu Matko Vuković, Gradsku knjižnicu i Hrvatsko nacionalno vijeće.

Svoje nove prijatelje iz Subotice učenici III. OŠ Čakovec ugostit će tijekom svibnja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije