EKOLOGIJA

‘PUNI VREĆU ZA RADOST VEĆU’ Učenici Osnovne škole Belica proveli akciju čišćenja okoliša

U školi je učenicima petih razreda održana prezentacija o sortiranju kućnog otpada te se raspravljalo o štetnim učincima otpada na biljni i životinjski svijet.

Osnovna škola Belica provela je akciju čišćenja okoliša na području općine Belica.

Istražili su lokacije s najvećim onečišćenjem okoliša te su očistili područje s najviše otpada. U akciji čišćenja su im pomogli roditelji učenika.  

– Smatramo da je potrebno informirati mještane o pravilnom postupanju s otpadom te smo izradili letke i eko poruke koje smo dijelili mještanima Belice, Gardinovca i Pribislavca – stoji u priopćenju.

Zahvaljujemo se beličkoj školi, a ostale pozivamo da se jave za ovu akciju čišćnja koju produžujemo do 10. travnja. Javite nam se na info@emedjimurje.hr, a više datalja saznajte klikom ovdje.

Letke su također zalijepili na istaknuta mjesta (oglasne ploče, kontejnere). U podjeli letaka obuhvatili su sve dobne skupine od najmlađih do najstarijih.

U školi je učenicima petih razreda održana prezentacija o sortiranju kućnog otpada te se raspravljalo o štetnim učincima otpada na biljni i životinjski svijet.

Najavljuju kako će okoliš škole i park očistiti 12. travnja, a također će se uključiti u akciju ‘Zelena čistka’ 13. travnja na području Općine Belica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije