NAJBOLJI U DRŽAVI

KAKAV USPJEH! Martin Josip Kocijan državni je prvak iz informatike!

Martin Josip Kocijan državni je prvak u kategoriji Algoritmi za 3. razred srednje škole

Državno natjecanje iz informatike za učenike osnovnih i srednjih škola započelo je svečanim otvorenjem 19. ožujka u hotelu Zora u Primoštenu. Od 6971 učenika koji su sudjelovali na školskoj razini natjecanja, na državnu razinu pozvana su 172 učenika.

Natjecanje se odvija u kategorijama Logo, Primjena algoritama, Digitalne kompetencije, Osnove informatike i Razvoj softvera. U odnosu na prethodne godine uvedena je nova kategorija digitalne kompetencije za učenike petih i šestih razreda kojima je od školske godine informatika obavezan predmet. Udruge Mladi informatičari Strahoninca (MIS) i Međimurski informatički klub (MIK) su imale 4 predstavnika i to u najzahtjevnijoj kategoriji Primjena algoritama.

Iz Primoštena stižu sjajne vijesti, naime, Međimurec Martin Josip Kocijan državni je prvak u kategoriji Algoritmi za 3. razred srednje škole. Čestitke Martinu, učeniku 3. razreda prirodoslovno matematičkog smjera Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, ali i njegovim mentorima, profesoru Miljenku Blažeki i Dejanu Drabiću!

Među učenicima sedmih razreda imali su dva predstavnika, Janu Furdi iz Osnovne škole Podturen koja je osvojila treće mjesto i Jakova Biškupa iz Osnovne škole Petar Zrinski Šenkovec koji je osvojio deseto mjesto. 

Među učenicima šestih razreda predstavnik udruga bio je Antun Kralj iz VI. osnovne škole Varaždin kojeg je samo jedan bod dijelio od brončane medalje, tako da je u konačnici osvojio četvrto mjesto. Mentori svim učenicima iz udruga su Dejan Drabić i Miljenko Blažeka.

Za neke od ovih učenika natjecanja za ovu školsku godinu nisu gotova. Naime, Jana Furdi i Antun Kralj su pozvani na Juniorsku hrvatsku informatičku olimpijadu (JHIO) koja će se održati 13. travnja u Zagrebu. Martin Josip Kocijan pak je pozvan na Hrvatsku informatičku olimpijadu (HIO) koja će se održati u Zagrebu 14. travnja. Ovo troje ima priliku ući u timove koji će predstavljati Hrvatsku na međunarodnim natjecanjima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije