LIK 2019.

FOTO Čak 90 radova učenika osnovnih i srednjih škola iz Međimurja izloženo u zgradi Scheier

Osnovna škola Nedelišće i ove je godine bila domaćin Županijskog natjecanja osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna. Čestitamo najboljima!

Otvorenje godišnje izložbe ‘LIK 2019.’ upriličeno je u čakovečkoj Galeriji Scheier, gdje su u petak, 8. ožujka uručena priznanja za najbolje radove na temu ‘Ekologija’.

Na samom početku svečanog otvorenja dobrodošlicu mnogobrojnim posjetiteljima zaželio je domaćin, ravnatelj OŠ Nedelišće Ivica Paić, koji se ujedno osvrnuo i na stvaralaštvo vrijednih školaraca.

– Ova izložba je divna prilika da na trenutak zavirimo u dječju dušu koja je spontana i iskrena, u radove koji su izraz njihova doživljaja svijeta. Svi mi odrasli koji smo ovdje prisutni imamo čast svjedočiti posebnom načinu izražavanja mladih umjetnika o svijetu koji nas okružuje – rekao je Paić.

Prijavljeno je čak 120 radova iz 30 škola s područja Međimurske županije, dok je u izložbenom prostoru zgrade Scheier izloženo njih 90. Nimalo laka odluka bila je na stručnom žiriju kojeg su ove godine činile profesorice Ida Domišljanović, Emina Kefelja i Karmen Farkaš uz vodstvo predsjednika žirija profesora Domagoja Zoričića.

– Učenici su se doista iskazali u ovogodišnjoj temi zaštite ugroženih životinja, medij plakat u kolaž tehnici, a izdvojiti samo 6 nagrađenih od stotinjak izrazito kvalitetnih radova nije bilo nimalo lak zadatak. Nadam se i vjerujem da će neki od njih osvojiti visoko mjesto i na državnoj razini – rekao je Zorčić.

Nagrađeni učenici i mentori osnovnih škola u prvoj kategoriji su Ivana Pintarić iz OŠ Donji Kraljevec s mentoricom Gabrijelom Binder, drugo mjesto pripalo je Eli Purić iz Male Subotice uz mentorstvo Petre Sokač, dok je treće mjesto osvojila Lorena Lukman iz OŠ Belica pod mentorskim krilom Emine Kefelje.

U drugoj kategoriji natjecanja učenika srednjih škola prvo mjesto osvojila je Ema Balent, učenica Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec s mentoricom Karmen Farkaš, zatim Kristijan Matijević iz Srednje škole Prelog uz mentorstvo Kristine Jančec te Rea Perić iz Srednje škole Čakovec s mentoricom Martom Horvat.

Programu svečanog otvorenja prisustvovale su i učenice OŠ Nedelišće izvedbom pjesama i recitacija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije