MLADI TEHNIČARI

ŽUPANIJSKO NATJECANJE Donosimo rezultate: Najbolji mladi tehničari putuju u Poreč

Najbolji će zastupati našu županiju na Državnom natjecanju u Poreču, od 25. do 28. ožujka.

U 12 disciplina na 61. županijskom natjecanju mladih tehničara održanom u Graditeljskoj i Tehničkoj školi u Čakovcu 1. ožujka natjecali su se učenici iz 30 osnovnih škola Međimurske županije, njih ukupno 77.

Oni su se natjecali u H programu, odnosno, školskom programu iz redovne nastave tehničke kulture. U kategoriji Modelarstvo i maketarstvo, 5. razred najbolja je bila Gracia Slokan iz OŠ Štrigova (mentor Kristijan Ovčarić). U kategoriji Graditeljstvo, 6. razred najbolja je bila Judita Herc iz OŠ Sveta Marija (Renata Martinec).

 U Strojarskim konstrukcijama, 7. razred pobijedio Alex Solarić iz III.OŠ Čakovec (Zvonko Ljubić). U kategoriji Obrada materijala,7. razred prva je bila Jana Furdi (Ružica Murk).

Vito Križaić (Zvonko Ljubić) iz III. OŠ Čakovec je bio najbolji u kategoriji Elektrotehnika,  a u kategoriji  Elektronika, 8. razred Šimun Bilas iz OŠ M. Središće (Sanjin Tomšić). U kategoriji Robotika natjecali su se učenici 5. i 6. razreda i tu je pobijedila Ema Hatlak iz OŠ Prelog (Milan Zvonar).

U izvannastvnim i izvanškolskim aktivnostima izvodi se P program. Tu se natjecalo 56 učenika od 5. do 8. razreda. Prvo mjesto u kategoriji Fotografija zauzela je Saša Munđar iz OŠ Ivanovec i Fotokino klub Ivanovec (Marko Krhač i Radovan Petković). U kategoriji Robotsko spašavanje žrtve pobijedio je Žan Resman iz I. OŠ Čakovec (Branko Vujnović i Ivica Kolarić).

U kategoriji Automatika najbolji je bio Andrija Borović (Kristijan Ovčarić). U kategoriji Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina je pobijedila Nina Nemet  iz OŠ Sveti Martin na Muri (Dubravka Žignić Resman). U kategoriji Radiokumunikacija najbolji je Noa Turk I. osnovna škola Čakovec i Radio klub Međimurje (Branko Vujanović).

Dio natjecanja bila je i smotra radova na kojoj je izlagalo 22 učenika, a najbolje fotografije na zadanu temu Na kraju dana je imala Marina Dolenec iz OŠ Prelog (Silvio Benč).

Plasman na državno natjecanje, koje će se održati u Poreču krajem ožujka, osigurali su svi prvoplasirani učenici u H i P programu. Moguće je da poziv na državno natjecanje dobiju i drugoplasirani ili čak trećeplasirani učenici, ako su na županijskoj razini ostvarili veliki broj bodova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije