OSVOJILI VRIJEDNE NAGRADE

BRAVO! Srednja škola Čakovec prva na Državnom natjecanju u poznavanju prometnih pravila

Srednja škola Čakovec nagrađena je tabletom, profesor Almir Škvorc dobio je laptop, a nagrađeno je i još šest učenika škole

​Iz sredstava Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, financiran je i realiziran projekt ‘Prometna učilica’, u sklopu projekta ‘Školska učilica’. Radi se o web aplikaciji za učenje i provjeru znanja iz prometnih propisa za osnovne škole čime je prometna problematika postala interaktivno dostupna svim učenicima osnovnih škola u Republici Hrvatskoj.

Uz predstavnike Mojeg telekoma, Srednje škole Čakovec i predstavnike Policijske uprave međimurske dodjeli nagrada je nazočio i predstavnik Ravnateljstva policije Miron Huljak iz Službe za sigurnost cestovnog prometa.

U tom smislu, određeni policijski službenici linije rada prometne policije, u svim policijskim upravama dobili su mogućnost korištenja ove web aplikacije, kao i mogućnost kreiranja testnih zadataka za učenike u sklopu određenih preventivnih aktivnosti.

Kako bi potaknuli što češće korištenje ove aplikacije sa svrhom upoznavanja osnovnoškolske djece s prometnim problemima i njihovim rješavanjem, ove godine kao i prethodnih devet, kada je riječ o osnovnim školama te po prvi puta govorimo li o srednjim školama, pokrenuta su u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta i CARNeta, natjecanja iz poznavanja prometnih propisa.

Na natjecanju su mogli sudjelovati svi učenici osnovnih i srednjih škola na području Republike Hrvatske i to pojedinačno, a isto tako za svoju školu i razred, zajedno s drugim učenicima.

Natjecanja su provedena od 1. listopada do 30. studenog protekle godine. U srijedu, 30. siječnja održana je dodjela nagrada srednjoškolcima koji su ove godine sudjelovali poznavanju prometnih propisa na web aplikaciji “Prometna učilica”.

Srednja škola Čakovec osvojila je prvo mjesto na Državnom natjecanju u poznavanju prometnih pravila za srednjoškolce i nagrađena je tabletom. Profesor koji je vodio djecu kroz natjecanje, Almir Škvorc osvojio je laptop te je nagrađeno i šest učenika škole darovanjem jednog tableta s tipkovnicom i pet eksternih baterija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije