SREDNJA ŠKOLA PRELOG

Zamamni mirisi svježe pečenih proizvoda dražili su građane na Danima kruha i zahvalnosti

Put do znatiželjnih degustatora našle su slasne orehnjače i makovnjače, starinski kukuruzni kruhovi i kukuružnjače, kuglofi s bundevom, domaći mlinci te ništa manje ukusni sitni kolačići i zlevanjke

Na preloškom trgu sudjelovali smo u kulturnoj manifestaciji u subotu, 6. listopada 2018. godine. Pod organizacijskom palicom Turističke zajednice grada Preloga i ove je godine  Srednja škola Prelog aktivno sudjelovala među mnoštvom sudionika na Danima kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Zajedničkim snagama Stručno vijeće prehrane  predstavilo je  pekarske I slastičarske proizvode koje su pripremili učenici prehrambenih i ugostiteljskih zanimanja naše škole pod stručnim vodstvom profesorica Snježane Janković, Jasenke Poljak i Gordane Žvorc.

Zamamni mirisi svježe pečenih proizvoda dražili su učenike i djelatnike škole cijeli tjedan  tijekom priprema za ovu svečanost (pekarska, kuharska i slastičarska podrška bili su Sebastian Ciler iz 2.SKP, Dario Horvat, Gabriela Vidović, Martina Bestijanić, Josipa Ignac i Laura Klarić iz 3.SK ), pa tako i prolaznike koji nisu mogli odoljeti, a da se ne zaustave pokraj našeg štanda kušajući neku od izloženih tradicionalnih međimurskih delicija.

Put do znatiželjnih degustatora našle su slasne orehnjače i makovnjače, starinski kukuruzni kruhovi I kukuružnjače, kuglofi s bundevom, domaći mlinci te ništa manje ukusni sitni kolačići i zlevanjke. Navedeni proizvodi mogli su se degustirati i kupiti, a savjete i upute oko pripreme, kao i recepte, mogli ste dobiti na licu mjesta od naših učenika (Marija Horvat, Gabrijela Šafarić i Kristina Ružić iz 2. THK ) i njihovih profesorica.

Na ovaj smo način opet izvukli iz zaborava tradicionalna međimurska slatka jela te potaknuli znatiželjne prolaznike i građane grada Preloga da sami probaju napraviti proizvode s našeg štanda koji su im se najviše svidjeli te na taj način utjecati na zdrave životne navike promovirajući pekarsko zanimanje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije