KAM NA FAKS?

Međimurske srednjoškolce najviše zanimaju fakulteti tehničkog i medicinskog usmjerenja

Međimurske studentice i studenti, njih više od 70, predstavili su ukupno čak 34 fakulteta iz svih krajeva Hrvatske – od Zagreba, Osijeka, Rijeke, Varaždina i Čakovca, a našlo se nekoliko njih iz susjedne Slovenije i Austrije

Udruga studenata Međimurja, u suradnji sa Srednjom školom Čakovec, organizirala je 28. rujna 2018. projekt “Kam na faks?”. Cilj projekta bio je informirati učenike završnih razreda srednjih škola o njihovim mogućnostima nastavka školovanja, o predmetima koje je potrebno položiti na državnoj maturi, te općenito o studentskom životu i akademskim obavezama. Maturanti su iz prve ruke mogli saznati sve što ih je zanimalo od onih koji su te brige i dileme već prošli.

Međimurske studentice i studenti, njih više od 70, predstavili su ukupno čak 34 fakulteta iz svih krajeva Hrvatske – od Zagreba, Osijeka, Rijeke, Varaždina i Čakovca, a našlo se nekoliko njih iz susjedne Slovenije i Austrije. Najviše pozornosti privukli su fakulteti tehničkog i medicinskog usmjerenja, ali interesa je bilo i za sve ostale prisutne fakultete. – Ovim putem hvala svim studentima koji su nesebično podijelili svoja iskustva! – poručuju iu Udruge.

Potporu realizaciji projekta pružio je međimurski župan Matija Posavec, kojeg je na samom projektu predstavljao njegov izaslanik Branko Sušec, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije. Otvaranju projekta prisustvovalo je i izaslanstvo Grada Čakovca na čelu sa zamjenikom gradonačelnika gospodinom Zoranom Vidovićem i Davidom Vugrincem, pročelnikom Upravnog odjela za društvene, protokolarne i europske poslove grada Čakovca. Sva tri gosta naglasila su važnost nastavka školovanja u Hrvatskoj te podijelili i svoja iskustva pri odabiru fakulteta. Također su pohvalili inicijativu Udruge studenata Međimurja i ponudili pomoć i daljnju suradnju.

Posebnu zahvalnost Udruga studenata Međimurja upućuje Gordani Ramušćak, ravnateljici Srednje škole Čakovec i njihovom osoblju koji su prepoznali važnost projekta, te pomogli u pripremama i realizaciji istog. Obrazovanje, koje povezuje i jednu i drugu stranu, kao i upoznavanje s mogućnostima nastavka istog, od ključne je važnosti za cijelo društvo. Ravnateljica Ramušćak ponudila je i daljnju suradnju jer kako kaže “uvijek će biti zainteresirani i pružiti podršku onim inicijativama koje doprinose boljitku učenika”.

– Zahvalnost iskazujemo naposljetku i maturantima koji su se u velikom broju odazvali na projekt. Hvala vam što ste došli, postavljali pitanja i pokazali interes za nastavkom školovanja. Pokušali smo vam što je više moguće olakšati odabir i informirati vas o svemu što smo, ne tako davno, i mi prolazili. Svaka informacija, čak i ona najmanja, je izrazito bitna. Želimo vam svu sreću u učenju i pripremi za državnu maturu i nadamo se da ćete upisati fakultete koje želite. Sretno!  – poruka je iz Udruge studenata Međimurja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije