VELIKO PRIZNANJE

Marija Rešetar iz čakovečke Gimnazije među 28 najizvrsnijih maturanata u Hrvatskoj!

Marija Rešetar, gimnazijalka, matematičarka, pjevačica, volonterka, svestrana i posebna djevojka, svoje znanje i trud okrunila je nagradom Ministarstva znanosti i obrazovanja koju joj je uručila ministrica Blaženka Divjak

Dodjela Nagrade Soljačić te dodjela priznanja Ministarstva znanosti i obrazovanja najboljim učenicima koji su ostvarili izniman uspjeh na državnoj maturi u školskoj godini 2017./2018 održala se u utorak, 31. srpnja u prostorijama Ministarstva znanosti i obrazovanja. Nagradu najboljim maturantima zajednički su uručili Marin Soljačić, utemeljitelj nagrade i donator, profesor na Odsjeku za fiziku na uglednome Massachusetts Institute of Technology (MIT) i ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak.

Među 28 najboljih maturanata koji su nagrađeni posebnim priznanjima i novčanim iznosom od 2.500 kuna našla se i Marija Rešetar iz Gimnazije Josipa Slavenskog. Iz njezine su joj škole čestitali i na školskoj Facebook stranici.

– Naša Marija Rešetar, gimnazijalka, matematičarka, pjevačica, volonterka, svestrana i posebna djevojka, svoje znanje i trud okrunila je danas nagradom Ministarstva znanosti i obrazovanja koju joj je uručila ministrica Blaženka Divjak. Uz superodlične ocjene tijekom četverogodišnjeg gimnazijskog obrazovanja te prvo mjesto na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Marija je zasluženo ušla među 20-ak najizvrsnijih maturanata i maturantica u Republici Hrvatskoj prema prosječnoj riješenosti obveznih ispita na višoj razini državne mature. Bravo, Marija, naš si ponos i nadahnuće! – poručuju iz čakovečke Gimnazije. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije