OŠ GORNJI MIHALJEVEC Održana završnica školskog projekta ‘Europa za 5’

7. svibnja 2018. u OŠ Gornji Mihaljevec održana je završnica ovogodišnjeg školskog projekta – ‘Europa za 5’. Svi su učenici i učitelji vrijedno radili na projektu kroz cijelu školsku godinu, a rezultate smo prezentirali neposredno prije Dana Europe, koji se obilježava 9. svibnja. Manifestaciji su prisustvovali i roditelji naših učenika što nas je dodatno razveselilo, a svi su se s veseljem uključili u aktivnosti koje smo organizirali.

Manifestacija koju je koordinirala učiteljica njemačkog jezika Marta Lončar Vinković, osmišljena je kao skup izložbi, praktičnih radionica i prezentacija i degustacija kroz koje su posjetitelji mogli vidjeti što smo sve radili i naučili, a također se i upoznati s mnogim zanimljivim činjenicama vezanim uz temu Europske unije.

U kraćem uvodnom programu vidjeli smo modernu plesnu točku uz Odu radosti, saznali legendu o tome kako je Europa dobila ime te naučili neke povijesne zanimljivosti o Europskoj uniji i njezinom nastanku.

Nakon uvodnog dijela posjetitelji su mogli kušati engleski čaj, belgijske vafle i kolače s pireom od jabuka, kupiti rukotvorine od recikliranog materijala, saznati zanimljivosti o zemljama članicama Europske unije i specijalitetima pojedinih zemalja, otkriti značenje oznaka na jajima, naučiti ponešto o važnim hrvatskim i europskim znanstvenicima, o otkriću mikroskopa, rješavati kvizove pomoću microbitova, fotografirati se kao benediktinac, zabaviti se sastavljanjem puzzli ili pak izradom personaliziranih broševa te sudjelovati u brojnim drugim aktivnostima.

U realizaciji aktivnosti sudjelovali su učitelji predmetne nastave: Andrijana perčić (bio/kem), Ivana Kaniški (ej), Ivana Štimec Protrka (vj), Lidija Novak Levatić (hj), Alen Mudri (geo), Ljerka Toplek (pov), Marta Lončar Vinković (njj), Aleksandra Maria Vuković (mat), Milena Maračić (inf), Dijana Radek (tzk) te učiteljica 4. razreda Silvija Soldat zajedno sa svojim učenicima.

Osim toga, učenici 7. razreda zajedno su sa svojom učiteljicom Aleksandrom Mariom Vuković osmislili zanimljivu potragu za blagom uz pomoć QR kodova, a za sve posjetitelje organizirana je i nagradna igra, a pobjednici su osvojili prigodne nagrade za svoj trud.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije