DRŽAVNO NATJECANJE Srednjoj školi Prelog još jedna srebrna medalja

U Prehrambeno-tehnološkoj školi u Zagrebu 19. i 20. travnja održano je Državno natjecanje u sektoru poljoprivreda, prehrana i veterina, i to u disciplinama Pekar i Nutri-vita.

Nina Horvat, učenica 3. razreda pekarskog usmjerenja, vratila se s državnog natjecanja sa sjajnom srebrnom medaljom pokazavši vrhunsku pripremljenost, znanje, veliku volju i hrabrost, a ponajviše iznimno pekarsko umijeće!

Ovo je bilo 14. državno natjecanje u tom sektoru, a sudjelovalo je 16 natjecatelja – 7 u disciplini Pekar i 9 natjecatelja u disciplini Nutri-vita. Tema natjecanja bila je Energetska i nutritivna vrijednost hrane.

– Budući da su naši grisini sadržavali i mljevene bučine sjemenke koje su dio tradicionalne međimurske gastronomske ponude, pokušali smo Državnom povjerenstvu predstaviti ovaj proizvod i kao mogući i prepoznatljiv suvenir iz našeg kraja, ističe mentorica Snježana Janković, dipl.ing.

Naše su cure dostojno predstavile ne samo Srednju školu Prelog nego i cijelu Međimursku županiju s obzirom na to da smo jedina škola u Županiji koja nudi školovanje za ovo deficitarno zanimanje.

Sve u svemu, opet smo bili među najboljima, okusili slast pobjede, pomaknuli granice i pokazali da možemo i znamo!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije