VIDEO I FOTO 3. Medijska noć u Graditeljskoj školi – ‘Z’ – generacija na djelu

Večer 27. travnja bila je vrlo posebna u Graditeljskoj školi u Čakovcu. Uhodana ekipa krasnih, mladih ljudi vođena entuzijazmom prof. Krunoslava Bedija pokazala je što su suvremene tehnologije, kako ih primijeniti igrajući se svjetlosnim efektima, glazbom, čak i književnošću kroz kazivanje poezije.

Primjenjujući informatička znanja medijski su tehničari stvorili moderne i dosad neviđene instalacije: umjetničko- medijsku instalaciju s nadzorom pomoću mobitela potpisuje Marin Miklošić, za “Alu-dance” zaslužne su Mia Pejić i Lucija Obadić, za “Projection mapping” Ivan Nenadović i Filip Krnjak, a za “Dual Vivit” Lucija Nedeljko.

Kako izgleda “Illusion Mirror” show pokazala je Laura Panić, a Matija Sajko se odlično snašao kao “Drummer Hero”. Za “Beskrajnu kocku svjetlosti ” zasluge idu Lauri Balog, a u “Glitch Gardenu” uživala je Ena Jagec. Cijelu večer glazbom je popratio Lovro Hladnik, poznatiji kao DJ Myrak.

Gosti na Medijskoj noći, ne znajući što očekivati, divili su se iznenađenjima, šetali od instalacije do instalacije uživajući u performansima koje je svojom kreativnošću osmislili učenici zanimanja medijski tehničar uz potporu i podršku koju im je davao tijekom dva mjeseca prof. Krunoslav Bedi.

Sloboda kreacija pokazala je originalnu i suvremenu primjenu znanja stečenih na nastavi, ljepotu rada s učenicima, njihovo stečeno znanje, ali i radišnost i originalnost ideja učenika i mentora.

3. Medijska noć u Graditeljskoj školi Čakovec sigurno nije i posljednja – jer osvojili su nas i svijet svjetlošću. “U početku bi svjetlost…” dopustimo joj neka nas prati stalno.

Ima onih koji ju znaju stvoriti i onih koji su ih tome podučili: Z – generacija je stvorena u Graditeljskoj školi u Čakovcu zahvaljujući prof. Bediju, a svijet osvaja znanjima i svjetlošću.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije