KADA LUTKE OŽIVE Jadranka Čunčić Bandov u OŠ Kuršanec

>> Kada lutke ožive… Jadranka Čunčić Bandov u OŠ Kuršanec

Posebno živo i veselo u OŠ Kuršanec bilo je u petak 27. travnja 2018. godine. Za takvu je atmosferu bila zaslužna gošća Jadranka Čunčić Bandov – poznata spisateljica dječjih pjesmica i igrokaza, kazališna umjetnica i lutkarica.

Jadranka Čunčić Bandov je kazališna umjetnica koja sama izvodi svoje igrokaze, lutki daje glas i oblikuje njezin karakter. Sklad njenih tekstova igrokaza i lutaka stvara jedinstven umjetnički doživljaj.

U OŠ Kuršanec je za učenike od 1. do 4. razreda izvela lutkarsku kolaž predstavu Šale, trice, zvrndalice koja je nastala prema njezinoj istoimenoj knjizi kratkih šaljivih igrokaza.

U izvođenje igrokaza uključila je i nekoliko učenika škole, svoje male pomagače, a sudjelovala je i čitava publika. Osim uživanja u ritmičnim i šaljivim tekstovima igrokaza kao i besprijekornom scenskom govoru, učenike su posebno zainteresirale simpatične lutke koje su oživjele u rukama umjetnice.

Učenici su vidjeli od čega se sve mogu izraditi lutke (od čarapa, torbica, tikvica i drugih uporabnih predmeta), a zahvaljujući vještoj i zanimljivoj lutkaričinoj prezentaciji, mnogi će učenici zasigurno pokušati sami izraditi svoju istu, sličnu ili novu lutku jer se materijali nalaze svuda oko nas.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije