OŠ STRAHONINEC ‘Čitamo mi, u obitelji svi!’

>> “Čitamo mi, u obitelji svi ! ” u OŠ Strahoninec
>> “Čitamo mi, u obitelji svi ! ” u OŠ Strahoninec

Ove školske godine učenici 3. a razreda OŠ Strahoninec zajedno s učiteljicom Petrom Žganec i knjižničarkom Danijelom Slavković sudjelovat će u projektu ‘Čitamo mi, u obitelji svi!’.

‘Čitamo mi, u obitelji svi!’jedinstveni je projekt koje se provodi trudom školskih knjižničara, učitelja i ravnatelja u svim dijelovima Hrvatske. Svake školske godine učenici 3. i 4. razreda u školama koje su se prijavile za provođenje projekta u naprtnjači svojoj kući odnose sedam novih knjiga različite tematike namijenjene različitim dobnim skupinama.

Kroz pet dana učenici, roditelji, braća, sestre, bake, djedovi i drugi članovi obitelji zajedno provode vrijeme čitajući knjige iz naprtnjače te razgovaraju o pročitanome. Najbolji čitači dolaze iz obitelji u kojima se mnogo čita i knjige predstavljaju vrijednost.

Projektom ‘Čitamo mi, u obitelji svi!’ roditeljima se skreće pozornost na činjenicu koliko je vrijedno i nezamjenjivo da tijekom svih nižih razreda budu uzor svojoj djecu u čitanju, umjesto da ih tjeraju na čitanje. Ovim projektom se promiče razvoj čitalačke vještine i sastavnice cjeloživotnog učenja.

Roditeljima se ne skreće samo pozornost na važnost čitanja već ih se veoma efikasno pridobiva da tijekom 5 dana na različite načine čitaju sa svojom djecom te da tako provodeći vrijeme dožive lijepe trenutke koje će dugo pamtiti.

Od šk. god. 2016./2017. projekt je uvršten u Europsku kampanju za poticanje čitanja ELINET-a (Europske mreže za poticanje pismenosti) na ovoj stranici, kao jedan od primjera dobre prakse poticanja čitanja i pismenosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije