FOTO Gimnazijalci na prvom festivalu 50 Poems for Snow u Čakovcu

>> Gimnazijalci na prvom festivalu 50 Poems for Snow u Čakovcu

Prvi dan snijega učenici Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec obilježili su čitanjem poezije na snijegu te su se na taj način pridružili ostalim pjesnicima koji su festivalom 50 Poems for Snow slavili i promovirali mlade pjesnike, pjesništvo i pjesnika kome je te godine festival posvećen. Ove je godine to čileanski pjesnik Pablo Neruda.

50 Poems for Snow međunarodni je pjesnički festival pokrenut 2012. godine u Zagrebu na ideju Saše Šimprage, a volonterski se održava u nekoliko gradova u Hrvatskoj i Europi i to na otvorenom i na prvi dan snijega.

Čakovečka verzija festivala održana je u subotu, 9. prosinca, u 19.30 sati u romantičnoj atmosferi Perivoja Zrinskih. Uz svjetlo svijeća svatko od posjetitelja pročitao je naglas jedan stih iz Ljubavne pjesme Pabla Nerude.

Troje učenika Gimnazije, Tina Čatlaić, Ivona Marciuš i Vilim Muršić, čitalo je tri svoje pjesme i jednu Nerudinu pjesmu po izboru. Nakon uživanja u stihovima, posjetitelji su se mogli zgrijati uz šalicu kuhanog vina u Gradskoj kavani.

Odlična atmosfera zasigurno je garancija da se ovaj nesvakidašnji, ali uzbudljiv događaj ponovi i dogodine!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije