ATOMI pripremaju spektakl za polufinale Supertalenta

>> Atomi pripremaju spektakl za polufinale Supertalenta

Ove nedjelje, 10. prosinca 2017., u polufinalnoj emisiji Supertalenta koji se prikazuje na Novoj TV nastupit će plesna skupina Atomi iz Goričana, sastavljena od sadašnjih i bivših učenika OŠ Goričan. Atomi će i ovaj put imati neobičan i dojmljiv nastup kojim će se pokušati plasirati u finale Supertalenta.

Plesna skupina Atomi nastala je prije dvije godine u okviru dramsko-plesne skupine OŠ Goričan. Idejni začetnik Atoma, glavni koreograf i plesni voditelj bio je Patrik Arambašić, tada učenik 7. r. OŠ Goričan. Ubrzo je oko sebe okupio nekoliko učenika koji su pokazali veliku volju, želju i entuzijazam za moderni ples. Samostalno su uvježbavali maštovite plesne koreografije i nastupali u različitim prigodama: na školskim priredbama, humanitarnim koncertima, plesnim revijama i na različitim kulturnim i društvenim događanjima u županiji i šire…

Iako se sastav članova u protekle dvije godine mijenjao, od samog su početka u Atomima Patrik Arambašić (15 g.), Petra Mesarić (15 g.) i Dominik Arambašić (14 g.), a ove godine priključili su im se Jakob Jakšić (13 g.) i Erik Krznar (13 g.). Atomi nemaju profesionalnog plesnog voditelja, nego svu koreografiju smišljaju i uvježbavaju sami. Svaki član Atoma ima svoje posebne sposobnosti i vještine koje sinergijom svih članova dovode do uspjeha. Patrik Arambašić voditelj je plesne skupine, a također je i koreograf, dizajner odijela i pjevač.

Dominik Arambašić zadužen je za plesne akrobacije i dobar je u breakdancu. Erik Krznar dobar je u freestylu, a Jakob Jakšić u hip hopu i breakdancu. Petra Mesarić, jedina plesačica, najbolja je u freestylu i hip hopu. Patrik (TIOŠ) i Petra (Gimnazija Slavenski) idu u prvi razred srednje škole, a Erik, Jakob i Dominik učenici su OŠ Goričan.

Rijetko se može vidjeti plesna skupina u kojoj dominiraju plesači, a Atomi imaju 4 plesača i jednu plesačicu – Petru. Nije im teško ostati nakon nastave u školi, ponekad i po nekoliko sati, kako bi što bolje uvježbali svoju plesnu točku.

Koliko su motivirani, može se vidjeti i po tome što svoje probe često organiziraju i vikendima. Iako zajedno biraju glazbu i smišljaju koreografiju, najveća zasluga ipak pripada Patriku Arambašiću koji poput pravog učitelja uvijek nađe načina da motivira svoje prijatelje, koji s njima uvježbava plesne pokrete i u čijoj glavi nastaje plesna koreografija.

Ideja za nastup na Supertalentu postojala je već duže vrijeme, samo ju je trebalo realizirati. Najprije je trebalo osmisliti odijela u kojima bi plesali, zatim je trebalo nabaviti svu potrebnu opremu, izraditi odijela, osmisliti koreografiju i uvježbati ju u mraku. U tome su imali veliku podršku svih učitelja OŠ Goričan i ravnatelja Zlatka Varošanca, zatim Općine Goričan i načelnika Marija Moharića, Međimurske županije kao i mnogih sponzora koji su vjerovali u njih i omogućili im da ustraju i ne odustanu od svojih snova i želja.

Naravno, najveću podršku Atomi nalaze u svojim obiteljima koje ih prate na svim nastupima i zajedno s njima vesele se svakom njihovom uspjehu. Što se dan nastupa na Supertalentu približava, to se probe pojačavaju – kaže Patrik. Probe imamo tek u večernjim satima, kad padne mrak, jer plešemo u svjetlećim odijelima. Za svako odijelo utrošeno je 10 sati rada, a trebalo je izraditi 5 odijela za nastup i 5 za probe. Da bi odijela stvarala posebne svjetlosne efekte, potrebno je njima ručno upravljati. Plesači ne samo da moraju znati plesati nego se još moraju znati kretati u mraku, upravljati odijelima i uskladiti se u plesu.

Nastup na audiciji za Supertalent bio nam je jedno veliko i nezaboravno životno iskustvo. Naravno, prije nastupa vladala je velika trema jer za nas je to bio prvi nastup pred svjetlima reflektora. Nadamo se da ćemo i u polufinalnoj emisiji uspjeti izvesti našu točku onako kako smo ju zamislili i uvježbali, da ćemo zabaviti publiku i gledaoce pred malim ekranima i pokazati drugima da i mi Međimurci imamo neke talente kojima se možemo mjeriti s natjecateljima iz velikih gradskih sredina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije