UČENICI 1. A razreda 3. OŠ Čakovec u pekari Panis

>> UČENICI 1. A razreda 3. OŠ Čakovec u pekari Panis

Dan kruha i Dan zahvalnosti za plodove zemlje različitim se svečanostima i radionicama obilježavaju svake godine tijekom mjeseca listopada. Učenici 1. A razreda 3. OŠ Čakovec sa svojom su razrednicom Zdenkom Novak i pripravnicom Josipom Kovač te asistenticom Željkom Radiković posjetili pekaru Panis u Murskom Središću gdje su održali izvanučioničku nastavu iz predmeta Priroda i društvo i Vjeronauka.



U pekari ih je dočekala pekarica Antonija s kojom su ponovili koji su sve sastojci potrebni za pečenje kruha. Nakon uvodnoga, teorijskoga dijela, uslijedio je učenicima najzanimljiviji, praktični dio. Gledali su kako se u golemim miješalicama mijesi tijesto za kruh (a u onim malo manjima tijesto za klipiće i druge pekarske proizvode), nakon čega se posebnim za to izrađenim dizalicama prebacuje u košarice u kojima tijesto mora malo odstajati (‘odmoriti se’). Nakon određenoga vremena, oblikuju se kruščići i drugi proizvodi koji su ubrzo spremni za dizanje i pečenje u posebnim pećima.



Nakon zanimljivoga predavanja i praktičnoga dijela, počastili su se svježe pečenim klipićima i ukusnim jabukama, a drage pekarice s veseljem su odgovarale na sva pitanja. Hvala pekari Panis!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije