UČENICI I UČITELJI I. osnovne škole Čakovec predstavili Naj-akciju Grada Čakovca

U utorak, 10. listopada učenici i učitelji iz I. osnovne škole Čakovec, gradonačelniku grada Čakovca Stjepanu Kovaču predstavili su naj-akciju koju su proveli na području grada Čakovca.

Voditelji naj-akcije su Ivana Ružić, učiteljica informatike i Matija Horvat, učitelj TZK.

Naj-akcija se provodila u dvije tematske cjeline (informatičke radionice i sportske aktivnosti) koje su se povezale korištenjem tehnologije ostvarujući zajednički cilj: razvoj zdravih životnih navika, razvoj ljubavi prema sportu i sportskim aktivnostima u prirodi, razvoj ekološke i digitalne pismenosti djece.

Krajnji rezultat jedinstveni digitalni obrazovni sadržaji koji povezuju sport, prirodu i informacijsko komunikacijsku tehnologiju.

Programi i sadržaji za svaku od cjelina:
– usvajanje znanja i vještina iz područja informacijsko komunikacijske tehnologije (izrada 3D modela i ispis na 3D pisaču, izrada i oblikovanje edukativnih multimedijalnih sadržaja i sadržaja proširene stvarnosti, izrada edukativnih multimedijalnih igara, razvoj i usvajanje navika sigurnog i odgovornog korištenja informacijsko komunikacijske tehnologije, prepoznavanje opasnosti i pravilno reagiranje u slučaju izloženosti opasnostima u online okružju, ciljano i smisleno korištenje tehnologije u različitim životnim aktivnostima: izrada elektroničke knjige sa sadržajima o važnosti kretanja i bavljenja sportom, savjetima i pravilima za pravilno redovito vježbanje, sadržajima o važnosti zdrave prehrane, primjer zdravog jelovnika sa jednostavnim receptima)

– razvijanje prometne kulture, upoznavanje sa pravilima ponašanja u prometu, razvoj specifičnih sposobnosti (bicikliranje, penjanje i veslanje), upoznavanje sa pravilima sigurnog i odgovornog ponašanja na rijeci, poticanje samostalnosti, razvoj repetitivne snage (veslanje), funkcionalnih sposobnosti (penjanje i spuštanje po planini), poticanje učenika na snalaženje u prirodi i na timski rad.

Naj-akcija se provela kao niz od tri informatičke radionice za djecu u vrijeme ljetnog odmora za učenike uz vodstvo i pod stručnim nadzorom učitelja i vanjskih suradnika, teme radionica:
– sigurnost i privatnost u online okružju video
– izrada elektroničke knjige: Healthy lifestyle, Zdravo je fora , Sports
– 3D modeliranje i 3D ispis

Naj-akcija uključuje i tri sportske radionice koje su se održale u vrijeme ljetnog odmora za učenike uz vodstvo i pod stručnim nadzorom učitelja i vanjskih suradnika, teme radionica:
– vožnja biciklom
– spust čamcima po rijeci Dravi
– planinarenje na Ivanščicu

Sudionici naj-akcije bila su djeca s područja grada Čakovca, njih 300-tinjak, a oduševljenje ovakvim sadržajima pokazali su učenici i njihovi roditelji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije