Na manifestaciji povodom Europskog dana jezika – 26. rujna, u čakovečkoj Gospodarskoj školi predstavljena su neka od specifičnih jela pojedinih naroda.
Kako u školi ima i učenika Roma, knjižničarka Zdenka Višnjić potakla ih je da istraže osobitosti njihove kulinarike. Na šarolikoj trpezi u toj se prilici našao i “Rromano omlet” čiji vam recept donosimo u prilogu, ukoliko poželite na vaš stol iznijeti nešto novo, fino, jednostavno i zanimljivo.
RROMANE OMLET
Sastojci: 2 velike žlice ulja 2 crvene, zelene i/ili žute svježe paprike, očišćene i izrezane u vrlo tanke prutiće 2 glavice slatkog luka narezanog na tanke listiće Sol i papar po ukusu 3 češnja češnjaka, sitno nasjeckanog 3 velike zrele rajčice oguljene i sitno narezane 4-5 jaja 1-2 ljute papričice
Priprema: U tavi zagrijte ulje i propržite papriku i luk, posolite, popaprite, dodajte češnjak i rajčice, promiješajte i dinstajte sve zajedno 10-ak minuta. Jaja izmiješajte u većoj šalici da se žumanjci i bjelanjci izjednače pa izlijte na vrući umak u tavu.
Pecite tako da stalno miješate vilicom i pokoji put protresete posudu. Dok je zapečen s donje strane možete ga okrenuti poput palačinke te zapeči s druge strane. Omlet mora biti na dnu i s gornje strane čvrst, a u sredini sočan. Poslužite ga odmah dok je vruć, iako je dobar i ukusan i hladan.