SREDNJA ŠKOLA PRELOG Učenici doživjeli nezaboravnu francusku avanturu

Učenici Srednje škole Prelog vratili su se iz francuskog Bergeraca obogaćeni novim iskustvom i vještinama iz područja ugostiteljstva.

Šestero sretnika koji su zajedno s profesoricom Ivanom Martinec doživjeli avanturu u sklopu Erasmus+ projekta The Mobility Bridge II bili su učenici Ivana Kovačić (2.KU), Paula Flac (3.KU), Snježana Cmrečnjak (3.SK), Nikolina Balog (2.SK), Florijan Šafarić (3.PKS) i Filip Lesar (2.SK).

Po dolasku, nakon prve prospavane noći, razgledali su simpatična i živopisna mjesta Bergerac i Monpazier gdje su bili smješteni i gdje su učenici obavljali stručnu praksu. Učenice Ivana i Snježana radile su u restoranu L Omelettaria, dok je Paula u istom gradu radila u restoranu La Villa Laetitia.

Učenica Nikolina radila je u Monpazieru u restoranu Le Bistrot 2, Florijan je radio u restoranu Eleonorekoji je u sklopu hotela Edward, dok jeFilip radio na oba navedena mjesta u Monpazieru.

Ponedjeljkom su svi učenici bili slobodni te im je bio organiziran izlet u srednjovjekovni grad Sarlat la Caneda koji nema moderne arhitekture, već je ostao sačuvan kao autentičan spomenik Francuske iz 14. stoljeća.

Veći dio izleta pratila ih je kiša, no to ih nije spriječilo da uživaju u ovom predivnom gradu i dvorcu Beynac. Poseban su specijalitet ovoga kraja masna pačja ili guščja jetra. Sljedeći zajednički izlet bio je u znaku cjelodnevnog boravka u grad Bordeaux.

Učenica Nikolina, Antoine, voditelj Erasmusa u Bergeracu i profesorica Martinec posjetili su dvorac Monbazillac, a istu priliku imale su i učenice Ivana, Paola i Snježana. Vrijeme je bilo idealno za šetnju po cijelom imanju te su imali priliku kušati i nekoliko sorti vina. Naime, Chateau de Monbazillac jedan je od najpoznatijih dvoraca, a ima ih oko 1000. S njega se pruža predivan pogled na cijeli grad Bergerac i rijeku Dordogne.

Zajednička večera bila je u školi Lycee Jean Capelle sa svim sudionicima Erasmus+programa koji su bili izuzetno srdačni te naše učenike poveli u kraći razgled škole.

– Možemo zadovoljno zaključiti da je bilo lijepo, brzo je prošlo, naučili smo mnogo toga, vidjeli mnoga mjesta, doživjeli i upoznali mnogo zanimljivih ljudi, poboljšali znanje stranog jezika, neki su i utvrdili koliko zapravo znaju, neki su se konačno oslobodili u komunikaciji i za sve nas bilo je to apsolutno dragocjeno iskustvo, slažu se učenici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije