UČENICI čakovečke Gimnazije odlični na natjecanjima iz povijesti i kemije

Niz odličnih rezultata međimurskih učenika na državnim natjecanjima se nastavlja. Na nedavno održanom Državnom natjecanju iz povijesti u Đurđevcu, učenica Gimnazije Josipa Slavenskog Ivona Marciuš osvojila je prvo mjesto. Ivona je bila najbolja u kategoriji drugih razreda, a njena mentorica je bila prof. Verica Mutvar.

Da u čakovečkoj Gimnaziji stasaju sjajni kemičari pokazalo je natjecanje ‘Ljepota kristalnih ploha’. Natjecanje je to koje organiziraju Hrvatska udruga kristalografa i Hrvatska kristalografska zajednica u suradnji s Plivom. Sudjelovala su tri tima učenika Gimnazije.

Natjecali su se u tri različite kategorije, a sva tri tima osvojila su i nagrade. Tim u sastavu Aleks Logožar, Petra Grašić i Sara Tušek osvojio je 1. mjesto u kategoriji ‘Izazovna – sinteza i kristalizacija anorganskog spoja’.

Gracia Grabarić, Lea Hasnaš i Paola Pahek zauzele su 3. mjesto u kategoriji ‘Rast kristala organske soli’, isto kao i Brigita Novak, Lea Šarić i Rahela Šafarić u kategoriji ‘Rast kristala anorganske soli’. Njihova mentorica bila je prof. Davorka Majetić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije