OŠ SVETI MARTIN NA MURI Martin such den Star

>> Martin such den Star

Pjevanje na njemačkom i učenje jezika kroz pjesmu je zabavan i poučan način. Tako su učenici i ove godine marljivo uvježbavali svoje pjesme, istraživali njemačku glazbenu scenu i smišljali svoje koreografije te bili vrlo uspješni u tome.

Njemački je najrasprostranjeniji materinski jezik u Europi, kao i jedan od triju radnih jezika Europske unije. Talent show “Martin sucht den Star” je prerastao već u tradiciju. Prije proljetnih praznika učenici od prvog do osmog razreda pjevali su pjesme na njemačkom jeziku.

Pobjednička pjesma će predstavljati našu školu na međunarodnom talent showu “Max sucht den Superstar” u OŠ Cestica u Varaždinskoj županiji.

Već godinama nam u goste dolaze i dječji vrtići Smješko i Ribica te uz ples i osmijehe predstave svoje pjesmice na njemačkom jeziku.

Ove godine po prvi puta u goste nam je došla i OŠ Franceta Prešerna Črenšovci iz Slovenije. Sa svojim zborom i solisticama predstavili su se pjesmama “Hasentanz” i Gemüseboogie” iz mjuzikla “Jeder ist anders” , a pripremila ih je učiteljica Metka Sabo.

Ovo je samo jedan u nizu projekata na kojima sudjelujemo sa OŠ Franceta Prešerna Črenšovci već duže vrijeme. Upoznajemo jedni druge kroz projekte koje radimo u školi, učenici se međusobno druže i van škole, a sudjelovali smo i na međunarodnom simpoziju učitelja, koji je tradicija OŠ Franceta Prešerna Črenšovci.

Premda se nalazimo u dvije različite države, suradnja je odlična te već unaprijed imamo isplanirane zajedničke aktivnosti.

Članovi stručnog žirija koji su odlučivali o najboljoj pjesmi našeg talent show-a bili su: Tomislav Paljak, Mirjana Bregović, Stjepan Horvat, Ljiljana Hozjan i Tadeja Horvat – gošća iz OŠ Franceta Prešerna Črenšovci.

Nisu imali nimalo lak zadatak, jer je konkurencija bila jaka. Na kraju je najviše bodova skupila Lara Bogdan sa pjesmom “Atemlos” i svojim plesačicama, koja će našu školu predstavljati u OŠ Cestica, 5. svibnja 2017. godine i to po četvrti put.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije