800 KORAKA budućih elektrotehničara za bolji svijet

Mnoštvom kreativnih i hvalevrijednih ideja svi su se razredni odjeli Tehničke škole Čakovec uključili u projekt 800 koraka za bolji svijet

U okviru projekta 800 koraka za bolji svijet, učenici 2. ET razrednog odjela TŠČ-a svojim su posjetom dječjem odjelu Županijske bolnice Čakovec mnogo radosti unijeli u svakodnevicu najmlađih pacijenata. U ostvarenju ideje posjeta najmlađim bolesnicima pomoglo je i to što je majka jednog učenika ovog razreda zaposlenica dječjeg odjela naše Bolnice. Gospođa je budućim elektrotehničarima uvelike pomogla svojim prijedlogom kako razveseliti najmlađe.

Korake ka boljem svijetu toga su ožujskog poslijepodneva učinili mladići 2. ET i njihov razrednik Marko Markulija, dipl. ing. S poklonima – pidžamama, bojankama za najmlađe koje su sami odabrali i isprintali, bojicama, pastelama i slatkišima krenuli su na druženje s bolesnim malcima.

Iako druženje s bolesnima zbog njihovog medicinskog stanja nije uvijek moguće, učenici su uspjeli popričati s jednim osmašem koji je s ponosom izrekao da je upravo Tehnička škola Čakovec njegov izbor za nastavak obrazovanja. Uz mališane s kojima su se ET-ovci družili te ljubazno osoblje koje o njima brine i ne skida osmijeh s lica, ova humana gesta ovjekovječena je zajedničkom fotografijom.

Glavna sestra ispričala nam je sve o dječjem odjelu, o tome kako najmlađi provode dane, kako se odrasli, ali i volonteri koji redovito dolaze na odjel, trude olakšati im svakodnevicu. Sve se to vidi i po crtežima na zidovima, igraonici, TV uređaju u svakoj sobi… kojima se bolesnoj djeci nastoji nadomjestiti toplinu vlastitoga doma.

Koraci do bolesnih mališana u Županijskoj bolnici Čakovec sigurno nisu zadnji koje će ovi mladići napraviti za bolji svijet. (TS)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije