PATRIK, TOMI I MARKO Državni prvaci iz Tehničke škole Čakovec

>> Patrik, Tomi i Marko – državni prvaci iz Tehničke škole Čakovec

S 1. Državnog ekipnog natjecanja u Obrazovnom sektoru elektrotehnika i računalstvo učenici Tehničke škole Čakovec Patrik Lesjak, Tomi Mavrin i Marko Kraljić te jedan od mentora koji je bio s njima, profesor Marko Markulija, dipl. ing. el., vratili sa zlatnim medaljama

U organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, u Splitu je od 10. do 12. travnja 2017. održano 1. Državno ekipno natjecanje u Obrazovnom sektoru elektrotehnika i računalstvo. Odjel za politehniku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu tri je dana bio domaćin učenicima i mentorima iz 14 srednjih škola Republike Hrvatske.

Natjecanje je specifično upravo zbog toga jer se škole natječu ekipno – svaku školu predstavlja ekipa koju čini troje učenika koji se obrazuju u nekom od zanimanja iz sektora elektrotehnika i računalstvo i svaka ekipa ima tri mentora (u našoj školi to su mr. sc. Kristinka Blažeka, dipl. ing. el., Perica Hajdarović, mag. ing. mech., i Marko Markulija, dipl. ing. el.).

Državnom natjecanju prethodilo je prednatjecanje koje se održalo elektroničkim putem i na njemu su naši dečki osvojili 13. mjesto. No, na završnici natjecanja u Splitu pokazali su da su najbolji.

Na vrhu su bili u sve četiri etape natjecanja – projektiranju 3D modela i pripremi za ispis, projektiranju tiskane pločice, programiranju izrađene robotske konstrukcije i izradi fotovideodokumentacije, a na kraju je ekipa jasen54 sakupila 101 bod, čak deset više od drugoplasirane ekipe iz Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeka i 13 bodova više od trećeplasirane ekipe iz Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška.

Tijekom natjecanja održana su i tri vrlo zanimljiva i korisna predavanja (STEM tehnologije u nastavi, Uvod u robotiku i Jesu li roboti inteligentni), tako da su, osim iskustva s natjecanja, učenici i mentor sa sobom kući ponijeli i vrlo vrijedna znanja koja će podijeliti s kolegama u razredu i zbornici. (TS)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije