VILIM SRNEC prvak na državnom natjecanju mladih tehničara Hrvatske

59. natjecanje mladih tehničara Hrvatske održano je u Primoštenu u hotelu Zora od 29. do 31. ožujka. Natjecalo se u 12 područja s po 21 natjecateljem u svakom području. Međimursku županiju je predstavljalo 13 učenika, 12 županijskih pobjednika te jedan drugoplasirani učenik.

Najbolji rezultat, prvo mjesto u području Obrada materijala i nagradni boravak na školi tehničkih aktivnosti u Nacionalnom centru tehničkih aktivnosti u Kraljevici osvojio je Vilim Srnec (7.raz.) iz OŠ Nedelišće, mentorica Smiljana Colar.

Ana i Vilim s mentoricama

Na pozornicu pobjednika kao treća u području Modelarstvo i maketarstvo pozvana je Ana Pintarić (5.raz.) iz OŠ Dr.Vinka Žganca iz Vratišinca s mentoricom Mihaelom Novak.

Karlo Filipić (7.raz.) iz OŠ Prelog, mentor Milan Zvonar u području Strojarske konstrukcije, osvojio je četvrto, a Lucija Martinović (6. raz.) iz OŠ Nedelišće, mentorica Smiljana Colar u Graditeljstvu peto mjesto.

U području Robotsko spašavanje žrtve Fran Železnjak (7.raz.) iz II. OŠ Čakovec, mentor Gordan Bartolić i Filip Trbojević (8.raz) iz I. OŠ Čakovec, mentor Josip Šipek u Automatici zauzeli su 8. mjesta.

Deseta mjesta osvojili su Fran Meglić (8.raz) iz III. OŠ Čakovec, mentor Kristijan Ovčarić u području Elektronika i Vinko Fundak (6.raz) iz OŠ Jože Horvata Kotoriba, mentorica Jelena Tuksar i vanjski mentor Vladimir Vinko iz Radiokluba Međimurje u području Orijentacija i komunikacija. Drugi predstavnik iz tog područja Mihael Pongrac (8.raz.) iz iste škole bio je petnaesti.

Zajednička fotografija

Ema Hatlak (6.raz), mentor Milan Zvonar, iz OŠ Prelog bila je u Robotici dvanaesta, Luka Slamek (8.raz.), mentor Sanjin Tomšić iz OŠ Mursko Središće u Elektrotehnici četrnaesti, Nina Nemet (6.raz) iz OŠ Sveti Martin na Muri, mentorica Dubravka Žignić Resman u području Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina sedamnaesta i u području Fotografija Antonija Vtičar (8.raz) iz OŠ Nedelišće mentorica Smiljana Colar, vanjski mentor Nikola Bistrović osamnaesta.

Jelena Tuksar bila je mentorica čak četvorici učenika i to dvoje iz Međimurske, jednog iz Koprivničko križevačke županije i učenici iz Zagreba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije