LIKOVNI USPJESI prelaze granicu Lijepe naše

OŠ Matko Vuković iz Subotice raspisala je natječaj ‘Japan u nama’. Natječajem se željelo potaknuti djecu na upoznavanje japanske kulture i tradicije te na upoznavanje simbola, filozofije i drugih posebnosti koje ona nosi sa sobom u načinu komunikacije, življenja i dr.

Na natječaju je sudjelovalo stotinjak škola iz Hrvatske i Srbije s više stotina radova. U kategoriji likovnih radova od 1. do 4. razreda tema je bila ‘Japanski vrt’.

Na natječaju su sudjelovali i učenici iz OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica. Posebno su pohvaljena dva rada naših učenica, Neve Novak, 1.a – Sklad i red japanskog vrta i Marte Novak, 1.a – Ljepota japanskog vrta.

Ovih dana stigli su i rezultati natječaja za 6. Susret hrvatskog dječjeg duhovnog stvaralaštva ‘Stjepan Kranjčić’. Zadana tema ovogodišnjeg susreta bila je ‘Hrvatski sveci i blaženici’. Na likovni dio natječaja, koji je bio otvoren od 15. listopada do 15. prosinca 2016. godine, javilo se 292 učenika iz 77 škola te 5 učenika koji su se na natječaj javili samostalno.

Stručno ocjenjivačko povjerenstvo za likovni dio natječaja radilo je u sastavu: Sonja Tomić (predsjednica), Tomislav Buntak i Vojmil Žic.

Ukupno je nagrađeno 6 likovnih radova. OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica sudjelovala je u likovnom dijelu natječaja. Nagrađen je rad Nike Halić, 1.a i pohvaljen rad Helene Marčec, 1.a. Oba rada bit će izložena na prigodnoj izložbi i objavljena u zborniku radova.

Mentorica učenicama je Ljiljana Rinkovec, dipl. učiteljica razredne nastave.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije