OŠ GORNJI MIHALJEVEC Veliki uspjeh učenika na međunarodnom natječaju

Tema ovogodišnjeg natječaja je ‘Zeleno i plavo putovanje’. Natječaj je i literarnog i likovnog karaktera, a Mihaela Zadravec, Patrik Kolman i Tara Kos polučili su izniman uspjeh osvojivši prvo i dva četvrta mjesta!

Međunarodni likovno-literarni natječaj na temu “Zeleno i plavo putovanje” za djecu Hrvata u iseljeništvu i djecu iz Hrvatske u dobi od 1. do 8. razreda osnovne škole proveden je tijekom prethodnih mjeseci.

Osnovna škola Gornji Mihaljevec sudjelovala je na natječaju u dvije kategorije: likovnoj i literarnoj. Učenica 8.r. Mihaela Zadravec je osvojila 1. mjesto za literarni putopisni rad Na putu u Koprivnicu.

Patrik Kolman (6.r.) opisao je dogodovštine sa svog putovanja na more i osvojio 4. mjesto dok je Tara Kos, učenica 7.r. nacrtala i osmislila strip koji obrađuje ekološku temu te osvojila 4. nagradu u kategoriji likovnih radova.

Mentorica učenika je Lidija Novak Levatić, prof. Natječaj i izložba likovnih i literarnih radova hrvatskih učenika iz cijeloga svijeta održala se u Njemačkoj i Hrvatskoj pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a u suradnji internetskog portala Hrvatski glas Berlin, Matice hrvatske za Ruhrsko područje, Mozaik Rim, Hrvatske nastave Hessen, Osnovne škole Tin Ujević iz Osijeka i Osnovne škole Zadarski otoci Zadar.

Proglašenje najboljih radova održano je u Gradskoj galeriji u Iserlohnu, a izložba likovnih radova održana je u Gradskoj vijećnici u Iserlohnu u travnju 2018. godine. Početkom svibnja održano je proglašenje najboljih radova i u Osnovnoj školi Tina Ujevića u Osijeku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije