NATJECANJE FRIZERA Marta Mesarek najbolja i putuje na državno!

Gospodarska škola Čakovec bila je domaćin Međužupanijskog natjecanja frizera. Sudjelovali su učenici srednjih škola iz Virovitice, Varaždina, Garešnice i Čakovca.

Učenici su se natjecali u dva područja: u pisanoj provjeri stručno-teorijskih znanja i u praktičnoj primjeni znanja i vještina u oblikovanju frizura. Oblikovanje frizura odvijalo se prema međunarodnim strukovnim standardima na modelima lutke.

Zadatak na ženskoj lutki bio je izraditi dnevnu i vjenčanu frizuru, a na muškoj lutki kreativnu frizuru četvrtastog izgleda i moderno šišanje – ulična moda. Učenici su trebali oblikovati linije frizure koje su modno aktualne. Na natjecanju su sudjelovali učenici trećih razreda.

Iz Gospodarske škole Čakovec natjecala se Marta Mesarek koja je u sveukupnom plasmanu osvojila prvo mjesto. Martu je za natjecanje pripremila njezina mentorica Nives Kocijan. Njih dvije već se pripremaju za državno natjecanje koje će se početkom travnja održati u Vinkovcima.

Sudionici natjecanja nagrađeni su unikatnim simboličnim statuama koje su za tu prigodu izradili učenici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije