IMAM IZBOR ‘U dućanu gdje se trguje ljudima, ja ne kupujem!’

U srijedu, 22. veljače u Podturnu za učenike petih razreda Osnovne škole Podturen u sklopu četvrte komponente preventivnog projekta ‘Imam izbor’, održano je edukativno predavanje o trgovini ljudima.

Učenicima na zanimljiv način predstavljena je komponenta pod nazivom “U dućanu gdje se trguje ljudima, ja ne kupujem!”. Upoznati s opasnostima koje u sebi krije trgovanje i krijumčarenje ljudima.

Ujedno, ovim predavanjem željelo ih se potaknuti na razvijanje pozitivnog stava, ali i kritičkog odnosa prema nepoznatim osobama i nepoznatim situacijama. Također, upoznati su s metodama samozaštitnog ponašanja, kao i s nacionalnim referalnim sustavom pomoći u slučajevima ugroze trgovanja djecom.

“Ovom edukativnim predavanjem želi se kod djece razviti sposobnost prepoznavanja rizičnih i opasnih situacija kojima mogu biti izloženi kada je u pitanju trgovanje i krijumčarenje ljudima.” – naglasio je policijski službenik za prevenciju, Branko Jakupak.

Predavanjem su obuhvaćene žrtve kaznenih djela te njihovo pravo čime je ujedno obilježen Europski dan žrtava kaznenih djela.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije