U LJUBAVI je čudna snaga

Učenici Tehničke škole Čakovec praznik ljubavi – Valentinovo obilježili uz knjigu i fotografiju

Jedna od prvih asocijacija kad se spomene Tehnička škola Čakovec sigurno je muška škola. Ali to nikako ne znači da muškarci ne znaju slaviti ljubav. I te kako znaju i žele! Pokazali su nam to naši dečki iz 2. TG posjetom Knjižnici “Nikola Zrinski” Čakovec, a i svi ostali u Školi koji su se odvažili sjesti na crveni “stolac ljubavi” te riječju i fotografijom poslati poruku ljubavi…

Akteri prvog dijela projekta uz Valentinovo bili su učenici 2. TG razreda koji su posjetili našu gradsku Knjižnicu i u njoj se družili s knjižničarkom Blaženkom Hunjadi – Bašek.

Duhovita i vješto ispripovijedana priča romana Stepenice do neba Ivane Adlešić Pervan o odrastanju, prvim ljubavima, otkrivanju vlastite seksualnosti, sumnji u adolescentsku trudnoću, prvim prijateljskim izdajama, ljubavnim depresijama i pokušaju da na staroj gitari savršeno izvede Stairway to Heaven savršeno se uklopila u obilježavanje Valentinova. Sat vremena u društvu s knjižničarkom koja nam je pročitala dijelove romana prošlo je začas.

Svoj doživljaj ovog susreta opisali su nam i neki učenici.

Roman Stepenice do neba jako mi se sviđa zato što pisac veoma dobro opisuje moderne probleme i avanture u kojima sam se i sam pronašao. Glavni motiv ovog romana je ljubav. U knjizi se opisuju ljubavne muke i problemi. Zaista je opisao današnju sliku mladih. (Patrik)

Dana 10. veljače 2017. posjetili smo Knjižnicu “Nikola Zrinski” Čakovec. U njoj nas je ugostila gđa Blaška Bašek koja nam je prigodno uz Valentinovo govorila o knjizi Stepenice do neba. Volio bih više puta ići u knjižnicu i razgovarati o nekim temama. (Roberto)

Predstavljanje knjige dojmilo me se jer književnik na humorističan, ali i nama blizak način opisuje ljubavne muke naših vršnjaka. Svi prolazimo razdoblje u kojem se suprotstavljamo roditeljima, imamo svoje poglede na svijet i različit način razmljišanja. (Leonardo)

Odlazak u knjižnicu jako mi se svidio zato što sam saznao za knjigu koja bi zainteresirala svakog srednjoškolca. U knjizi je pogođena tema, a to je život srednjoškolca naših godina i upravo to čini knjigu zanimljivom za čitanje. (Domagoj)

Nisam očekivao posjet knjižnici prošli petak, iznenadio me. Knjižničarka nam je govorila o romanu za mlade koji je prikladan za naše godište. Ispričala nam je radnju knjige i veoma mi se svidjela. Govori o Marku koji se nalazi u sličnim situacijama i nailazi na skoro iste prepreke kao i mi. Ponovio bih izlet da mogu.(Marko)

U drugom dijelu projekta slijedilo je fotografiranje s porukom ljubavi. Najodvažniji su iskazali svoju ljubav prema djevojci, dečku, prijateljici, prijatelju, sestri, bratu, profesoricama i profesorima, prema samome sebi, prema knjigama i književnicima, znanstvenicima, glazbi, automobilima, putovanjima…

Svatko je imao priliku uzeti pločicu, napisati svoju poruku ljubavi, sjesti na “ljubavni stolac” i fotografirati se.

Volim te jer…

… mi mamiš osmijeh u srcu

… mrzimo iste stvari

… si to zaslužila

… primaš moju ljubav

… nas uvijek oraspoložite

… mi srce brže kuca pored tebe

… me zoveš kad ti poklopim

… dobro glumiš

… si strojar…

Ne zaboravite da voljeti treba svaki dan, ne samo na Valentinovo! (TS)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije