UDŽBENICI na Brailleovom pismu za slijepe i slabovidne učenike

Hrvatska udruga slijepih i slabovidnih iz Čakovca je od Ministarstva znanosti i obrazovanja primila sredstva iz državnog proračuna za prilagodbu i izradu udžbenika na Brailleovom pismu.

Na svečanosti potpisivanja ugovora, ministar obrazovanja Pavo Barišić istaknuo je kako time ministarstvo želi osigurati slijepim i slabovidnim učenicima i studentima učinkovito i ravnopravno sudjelovanje u odgojno-obrazovnom procesu.

Zlatko Sobočan, predsjednik Hrvatske udruge slijepih i slabovidnih, rekao je da će oni ove školske godine izraditi udžbenike i radne bilježnice iz hrvatskog jezika i književnosti, geografije, fizike, biologije i tehničke kulture.

Udžbenike na Brailleovom pismu dobiti će slijepi učenici iz Osnovne škole Strahoninec i slijepi i slabovidni učenici petih i sedmih razreda iz cijele zemlje. Naglasio je da je Međimurska županija u studenom za izradu udžbenika na Brailleovom pismu dodijelila 10.000 kuna i tim su sredstvima tiskani taktilni zemljovidi, taktilni tehnički crteži i taktilni crteži i slike iz fizike i biologije.

Taktilnim se slikama slijepom i slabovidnom učeniku olakšava razumijevanje gradiva i rješavanje zadataka, a međimurski će učenici imati prvi ovako kompletno prilagođene udžbenike, javlja Radio1.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije