FOTO: Učenici Gospodarske škole pokazali svoje vještine

Završnicu Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju čakovečka Gospodarska škola imala je minuli petak i subotu u Galeriji Scheier u Čakovcu.

– Sve to održava na razini EU, a pokretač cijele ove priče je Brisel – rekao je Renato Vinko, ravnatelj škole i dodao kako se je škola uključila iz razloga jer je škola, kao prva u Hrvatskoj, dobitnica Europske povelje za mobilnost učenika pa je to jedna obveza više prema EU.

Osim toga manifestacija je bila dobra prigoda za promociju nekih zanimanja. – Na taj način dodatno motiviramo učenike da pokažu svoje vještine pa je motivacija i je jedan od razloga ovom događaju.

To je prigoda da učenici prema javnosti prezentiraju sebe i svoje zanimanje, da ne sjede strogo u klupama već da mogu reći – evo ja sam to radio, ja sam to napravio, ja sam to prodao – istaknuo je Vinko i dodao kako je manifestacija bila i prodajnog karaktera, a prodaja proizvoda i svojih umijeća je i završni dio. Tada učenik shvati koji je cilj njegove izobrazbe i to je bio prvi cilj manifestacije.

Drugi cilj je bio prezentacija zanimanja onima koji bi trebali doći u srednjoškolsko obrazovanje, točnije da im ‘osmaši’, kao njima najbliži, prezentiraju željeno zvanje.

Prema riječima ravnatelja, interes za manifestaciju bio je puno veći u subotu, no nije bio na razini očekivanoga, no i na taj se način ide koracima naprijed.

U ta dva dana mogli smo vidjeti na djelu: kozmetičare-pedikere, obućare, aranžere, frizere, pismoslikare, krojače, prometne stručnjake i biciklopopravljače.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije