Osnovana SOVA – Sobočka organizacija volontiranja

U Osnovnoj školi Tomaša Goričanca Mala Subotica započela je s radom SOVA – Sobočka organizacija volontiranja. Uključuje učenike i djelatnike škole.

U procesu volontiranja susrećemo ljude koji provode svoje slobodno vrijeme pomažući nekome ili radeći nešto korisno za druge, a pri tom ne traži nikakvu naknadu. Učenici su se uključili u izvannastavne aktivnosti volontiranja u skupljanje čepova u suradnji s UOLL-om, provode radionice čitanja na hrvatskom i romskom jeziku u maloj školi u PŠ Držimurec, aktivno sudjeluju u svim manifestacijama u organizaciji škole, skupljanju stare torbe, školski pribor za protrebite, skupljaju hranu i stvari za Azil Prijatelji u Čakovcu…

Uz pomoć medijske grupe planiraju božićnu aukciju tj. prigodnu prodaju učeničkih fotografija. Sve navedene i prikupljene stvari, ali i novac odlaze isključivo u humanitarne svrhe.

To što je volonterski posao neplaćen, ne znači da ne vrijedi. Vrijedi jako puno! Dobrovoljni rad je odličan put k razvoju mnogih vještima, a odgojem za volonterizam može se utjecati na generacije učenika koji će isti žar volontiranja nastaviti i u budućnosti.

Škola je nedavno raspisala i natječaj “Budi tip za naš logotip” i na taj način došli do najidealnijeg loga za Sobočku organizaciju volontiranja. Pobjednica je učenica 8.a razreda Lucija Šafarić koja je svojim talentom i dobrom voljom pokazala svoju likovnu sposobnost.

Ovo je, nadamo se tek početak jedne velike stvari, jer rijetko nam se dogodi da imamo priliku za učiniti veliku stvar odjednom, zato počnite od malih i po tome Vi postanite veliki.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije