Radionica ‘Ukrasi svoju platnenu vrećicu’ u II. OŠ Čakovec

Zaštitarsko-ekološka organizacija Nobilis će u srijedu, 30. studenog u 10:50 sati održati radionicu pod nazivom ‘Ukrasi svoju platnenu vrećicu’ u II. OŠ Čakovec (Trg Pape Ivana Pavla II. 1, Čakovec) u jednom od III. razreda.

Inicijativa je sufinancirana od strane Grada Čakovca, a ovaj puta na radionici će im se pridružiti gradonačelnik grada Čakovca, Stjepan Kovač. Tijekom radionice djeci će se u kratkom uvodu predstaviti problem plastičnih vrećica kao najčeće vrste otpada u naseljenim područjima i obajsniti zašto su platnene vrećice ekološki prihvatljivije.

Cilj ove radionice je ukazati djeci da su platnene vrećice ekološki prihvatljivije jer se mogu duže koristiti nego plastične vrećice a mogu se prati i pokrpati ako se poderu. U kreativnom dijelu radionice djeca će samostalno ukrašavati svoju platnenu vrećicu na način da će prvo izrezivati jednostavne oblike od starog tekstila a zatim ih šivati.

Svako dijete će prema svojem odabiru ukrasiti platnenu vrećicu koju će moći koristiti za nošenje dodatnih stvari koje je ponekad potrebno ponjeti u školu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije